SPERIETURA DIN NOAPTEA NUNȚII

Iată, Eu sunt cu tine; te voi păzi pretutindeni pe unde vei merge.
Geneza 28:15

Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El și-i scapă din primejdie.
Psalmii 34:7

Anul acesta (2017) am sărbătorit a patruzecea aniversare de la căsătorie și am meditat la călăuzirea uimitoare a lui Dumnezeu în ultimele patru decenii. Apoi mi-am amintit că aproape am fost pe punctul să nu sărbătorim prima noastră noapte împreună. Călătoria mariajului aproape s-a sfârșit înainte de a începe.

Am avut parte de o ceremonie și o masă de neuitat în acea frumoasă zi de vară în Montego Bay, Jamaica. Apoi ne-am pus bagajele pentru luna de miere în mașină și am pornit în călătoria spre Coasta de Nord. Ne îndreptam înspre Ocho Rios, un alt loc special de pe insula Jamaica. Ne-am fi bucurat de peisajul care ne înconjura, dacă nu s-ar fi lăsat deja noaptea – o noapte fără lună. Așa că am fost foarte bucuroși când am văzut indicatorul spre Drax Hall. Asta însemna că eram la doar câțiva kilometri de cascada Dunn’s River și Ocho Rios.

Apoi s-a întâmplat! O vacă neagră a ieșit din tufișurile dese din noaptea întunecoasă, chiar când ne apropiam de o curbă strânsă – în direcția vacii. Împiedicându‑se în drum, a lovit mașina pe partea șoferului. Am înghețat de frică. Tânărul mire, foarte agil, avea ochii ațintiți la drum și mâinile pe volan. Dar știm că nu doar asta ne-a salvat. Făgăduința lui Dumnezeu că va veghea asupra noastră oriunde mergem, ne va proteja și susține a fost testată și dovedită.

Pe acel drum și pe multe altele din Jamaica, alții și-au pierdut viețile în accidente asemănătoare. Totuși, Dumnezeu ne-a salvat. Am trecut de curbă și am ajuns într-un loc sigur, unde L-am lăudat pe Dumnezeu pentru eliberarea Sa minunată. Acest lucru ne-a ajutat să ne calmăm și ne-a pregătit să ne încheiem călătoria. Acum aveam mult mai mult de sărbătorit pe lângă proaspăta căsătorie!

Le încurajez pe toate surorile mele care citesc această experiență să se încredințeze grijii lui Dumnezeu de fiecare dată când pornesc cu mașina într-o călătorie, oricât de scurtă ar fi. Făgăduințele lui Dumnezeu sunt de încredere. Eu am scris „FD” (făgăduință dovedită) în Biblia mea lângă câteva dintre făgăduințele mele preferate. Sunt sigură că și tu ai multe făgăduințe dovedite în Biblie. Printre făgăduințele mele sunt cele care se află în: Isaia 41:10; Isaia 43:2; Psalmii 91:11,12; Matei 28:20 și Evrei 13:5. Să le memorăm și să cerem împlinirea acestor făgăduințe prețioase, dovedite. Toate sunt uimitoare!

Claudette Garbutt-Harding


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.