RAMON

Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuiește; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie.
1 Corinteni 13:4

Dna Cameron, diriginta, stătea în ușă.

– Domnișoară Watkins, vreau să știu ce i-ați făcut lui Ramon.

Programul pentru preșcolari sponsorizat de guvern era nou în zona noastră. Fiind studentă la universitate și în căutare disperată de un loc de muncă pe perioada verii, am aplicat și am fost angajată, singura persoană de etnia mea din program.

În anii ’60, în sudul Statelor Unite prejudecățile rasiale erau bine împământenite. M-am rugat să am dragostea lui Dumnezeu pentru toți, oricine erau ei.

– Dna Cameron, am spus aproape tăcut, cred că nu știu la ce vă referiți în privința lui Ramon.

Ea a zâmbit.

– Te descurci foarte bine, a început ea, dar care este secretul tău în abordarea lui Ramon? El este atât de energic! L-am repartizat la clasa ta pentru că noi restul îl cunoșteam prea bine. Care este secretul tău?

Am vrut să îi spun că mă rugam foarte mult! Dar în schimb am glumit:

– Poate este din cauza culorii pielii – sau a lipsei culorii! și am râs amândouă.

Adesea la locul de joacă simțeam o mână mică, transpirată, care o prindea pe a mea. Privind în jos, îl vedeam pe Ramon care mă privea cu un zâmbet până la urechi. Apoi ne balansam mâinile, râzând de bucurie.

A sosit și ultima săptămână de școală. Ramon se foia pe salteluța lui. Am mers până la el.

– Doamna profesoară, a spus el liniștit, de ce mă iubiți?

– Ramon, tu ești un băiețel bun. Nu îmi este greu să te iubesc.

– Mi-aș dori ca mama și tata să mă iubească la fel ca dumneavoastră, a spus el șoptit. Dar ei se ceartă și se agită și uneori chiar mă bat.

 Ochii amândurora s-au umplut de lacrimi.

I-am șoptit în urechea lui mică:

– Ramon, în ceruri este un Dumnezeu care te iubește foarte mult. Haide să Îi cerem să facă din căminul tău unul fericit.

 Ramon a părut să se relaxeze. Sper că a putut vedea, prin mine, că dragostea lui Dumnezeu „este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate”. În ciuda oricăror diferențe dintre alții și noi, fie ca bunătatea Cerului să caracterizeze toate interacțiunile noastre – cu toți.

Marybeth Gessele


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.