ȚINÂND PASUL

Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd, căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veșnice.
2 Corinteni 4:18

În această dimineață am ieșit la alergat. De fapt, mai mult am șchiopătat din cauza afecțiunii nou-descoperite, fascită plantară, care mă tortura la fiecare pas. Arătam ca un bivol indian, în spatele turmei, mergând împiedicat într-o luptă de-a lungul savanei.

La orizont am zărit un bărbat care își plimba câinele. De îndată am devenit conștientă de ritmul meu greoi. Am șchiopătat mai aproape de el – și de câinele lui – care m-a salutat cu entuziasmul pe care doar coada îl putea transmite atât de bine. În toată rușinea mea am reușit să salut politicos din cap, evitând contactul vizual, rușinată și încercând să pășesc din nou.

Pe undeva prin partea din spate a lacului, acest bărbat și câinele lui erau la a doua tură. Pe când mă pregăteam să trec din nou rușinată pe lângă el, acesta mi s-a adresat vesel: „Ai scos un timp bun!” Urăsc „încurajările din milă”. În trecut am scos timpi mult mai buni decât această dovadă cu totul eronată a rezistenței mele. Obișnuiam să alerg în curse, să escaladez munți și să merg cu bicicleta sute de kilometri. Înainte de a putea explica de ce nu meritam mila lui, m-am uitat mai bine la acest „antrenor” autoproclamat care îmi stătea în față. Îi lipsea o parte din față. Nasul parcă dispăruse complet și el era dovada vie că trecuse printr-un proces de recuperare și avusese parte de multă „încurajare din milă”. Nu mi-am întors privirea, totuși cicatricile și deformarea feței au dispărut pe loc când mi-am dat seama ce încerca el să îmi transmită.

A fost cu adevărat un moment frumos în care doi oameni s-au privit profund, unul în ochii celuilalt, și s-au văzut cu adevărat unul pe altul. În doar o secundă ne-am împărtășit o lecție despre cât de nesăbuiți suntem în privința percepțiilor celorlalți; am dat din cap și am chicotit cu glas tare. Deși de atunci am uitat detaliile feței lui, nu voi uita niciodată mesajul din cuvintele lui.

Cu toții avem cicatrici. Cu toții am avut zile proaste, dar, dincolo de asta, este frumusețe. Trebuie doar să o exersăm și acea frumusețe va acoperi toate diformitățile acestor cusururi exterioare. Așa că orice ai face astăzi pentru a-ți îmbunătăți tăria fizică și mentală, nu te descuraja… scoți un timp bun!


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.