O VREME SĂ FII INSPIRAT ȘI O VREME SĂ INSPIRI!

Toate își au vremea lor, și fiecare lucru de sub ceruri își are ceasul lui.
Eclesiastul 3:1

Timpul zboară! Ne confruntăm cu provocări, se ivesc situații și oportunitățile vin și pleacă. Viața își continuă călătoria neobosită. Recent am observat un proiect pe care l-am lăsat deoparte, neterminat. Ce rușine! Timpul merge mai departe, lăsând în urmă fiecare secundă irosită, fiecare oră petrecută neglijent, fiecare zi trăită în mod iresponsabil și fiecare oportunitate ratată din neatenție. Nimeni nu poate da timpul înapoi. A deplânge pierderea timpului este o și mai mare irosire a lui. Mergi mai departe!

Tu ce ai început și apoi ai lăsat deoparte, neterminat? Ce plan sau proiect misionar ai început și încă așteaptă să fie finalizat? Ai început procesul de a te împăca cu cineva și undeva, la mijloc, ai fost distras? Sau L-ai pus pe Dumnezeu „în așteptare” în viața ta, neurmând chemarea și călăuzirea Lui? Ți-a pus El o dorință în inimă de a-I răspândi teritoriul, dar ai ezitat și te-ai oprit pe drum?

Mă rog ca viața mea și lucrarea pe care Domnul mi-a încredințat-o să îi inspire pe ceilalți să Îi dea slavă lui Dumnezeu, chiar și în moduri de care nu sunt conștientă. Să pășim înainte având lecțiile învățate pe cale. Să le spunem altora că Domnul nostru a fost bun și ne-a binecuvântat eforturile în ciuda neajunsurilor noastre! Să Îl lăudăm, căci fiecare zi nouă este o oportunitate de a face voia Sa. Să Îi dăm ocazia de a-Și împlini scopul cu viața noastră.

Este o vreme pentru rugăciune, o vreme pentru meditație, o vreme pentru a împărtăși, o vreme pentru a scrie și o vreme în care să fim conștienți de binecuvântările ținute ascunse prin faptul că nu am împărtășit dragostea și grija continuă a lui Dumnezeu în toată călătoria și luptele noastre. Este o vreme în care să fii inspirat și o vreme în care să inspiri! Este o vreme în care să lucrezi și o vreme în care să te odihnești. Dar acum nu este timpul să dai deoparte chemarea Domnului sau scopul Său pentru tine, orice ar implica el. Acum este timpul să mergi mai departe, să alergi spre țintă! Timpul este prețios! Domnul vine curând! Este o vreme în care să ne încredem în El și să Îi oferim totul, căci tot ce avem este al Lui. Dumnezeu să te binecuvânteze atunci când te gândești la multele Sale binecuvântări, la făgăduințele Sale neclintite și la chemarea Lui pentru tine, indiferent ce provocări ți-a pus viața înainte! Este o vreme să fii inspirat de credincioșia Lui și o vreme să îi inspiri pe alții să fie credincioși!


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.