Douăzeci și trei

Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi. (Matei 7:7)

Am intrat cu cincisprezece minute mai devreme la cursul despre Teoria îngrijirii bolnavului și am făcut următorul anunț;

– Dragi studenți, în această sâmbătă, pe data de 9 iunie 2018, la biserica mea va fi o zi a sănătății care va include și un mic târg de sănătate, de la amiază până la ora 17:00. Aș avea nevoie de ajutor.

– Pe aceia dintre voi care vor să participe, îi rog să își scrieți numele pe această foaie, le-am spus după curs.

În timp ce studenții mei se înscriau, am mers la sala de clasă a colegei mele și i-am spus și ei despre eveniment și despre rugămintea mea.

– O să îți dau și eu mâine o foaie cu cei care vor să participe, mi-a răspuns.

Când m-am întors în sala de curs, am văzut că se înscriseseră treisprezece studenți.

A doua zi am descoperit că pe foaia colegei mele se înscriseseră alți paisprezece. Eram uluită! Ce să fac cu douăzeci și șapte de studenți? mă gândeam. Nu este târgul național de sănătate! În Sabat, la biserică, i-am spus conducătoarei comitetului de sănătate:

– Am douăzeci și șapte de studenți care s-au înscris. Nu știu ce o să facem cu ei.

– Lasă-i să vină. O sa îi împărțim în grupuri de patru și o să îi distribuim în fiecare punct de lucru, mi-a zis ea.

Eram fericită. Până la urmă, au venit doar douăzeci și trei. Când a sosit timpul să distribuim rolurile pentru târgul de sănătate, le-am cerut studenților să se înscrie pe lista târgului de sănătate pentru acele domenii care îi interesau, iar ei s-au descurcat excelent, din ceea ce am auzit atât de la participanți, cât și de la membrii comitetului.

În lunea următoare, la curs, am primit răspunsuri pozitive și de la studenți:

– Am mâncat toată mâncarea vegetariană din farfurie, la prânz. La fel și colegii mei. Trebuie să mai încerc asta, mi-a spus unul dintre ei.

O altă studentă a dat mărturie în fața altor zece colegi care nu fuseseră la târg.

– A fost cea mai frumoasă experiență de care am avut parte în ultima vreme, a spus ea. Sunt o persoană credincioasă, dar faptul că mi s-a reamintit că Dumnezeu este întotdeauna acolo când am nevoie – mai ales când ne confruntăm cu cursuri și examene atât de grele – m-a făcut să realizez că Dumnezeu mă iubește.

Da! m-am gândit. Serviciul divin de la ora 11:00 din Sabatul precedent fusese mai bogat cu douăzeci și trei de studenți. Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.