Răcnetul leului

Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă Diavolului, şi el va fugi de la voi. (Iacov 4:7)

Cu câțiva ani în urmă, priveam la televizor un program despre natură. O căprioară născuse un pui în pădure. Micuța vietate nici nu apucase să se ridice în picioare. În timp ce încerca acest lucru, a venit o haită de lupi. Lupii s-au apropiat ușor de mamă și de pui. Mama a intrat în alertă și a simulat că vrea să se folosească de coarne pentru a-i alunga. Lupii s-au retras pentru o clipă, dar au atacat din nou. Căprioară a apărat puiul încă o dată, iar lupii s-au retras puțin. Apoi au făcut un cerc în jur lor.

Biata căprioară a încercat cu vitejie să-i îndepărteze, dar ea era singură și ei erau mulţi. Împungea un lup și altul venea pe altă parte. Curând au luat puiul și l-au târât mai departe. Căprioara nu a putut să îi oprească.

Nu am mai putut privi acea scenă. M-a afectat profund. La fel încearcă vrăjmașul să facă sufletelor noastre. El încearcă pe o cale; dacă nu reușește, vine pe alta.

Trăim timpul când inamicul și-a perfecționat tehnicile de atac, pentru că știe că mai are puțin timp. El folosește televiziunea, jocurile video, telefoanele, orice, ca să ne țină ocupați pe noi și pe copiii noștri. El încearcă să ne inducă ideea că suntem bine.

Dar Dumnezeu, în marea Sa dragoste, ne-a atenționat.

1 Petru 5:8 spune: „Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, Diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită.”

Vestea bună este că nu suntem singuri și fără apărare în această luptă. Întreg Cerul este gata să ne dea putere să rezistăm și ne spune că, dacă ne împotrivim, inamicul va pleca.

Dumnezeu trimite îngerii Săi pentru a ne proteja și Spiritul Sfânt pentru a ne întări și conduce, iar El va aranja mereu circumstanțele pentru a ne atrage atenția. Rugăciunea este esențială. Rugați-vă pentru cei dragi! Dumnezeu aude și răspunsul vine.

„Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă Diavolului, şi el va fugi de la voi” (Iacov 4:7). „Căci Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul, ca să sprijine pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui. Ai lucrat ca un nebun în privința aceasta, căci de acum vei avea războaie” (2 Cronici 16:9).

Sue Anderson


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.