Acum sau niciodată!

Atunci Ilie s-a apropiat de tot poporul şi a zis: „Până când vreţi să şchiopătaţi de amândouă picioarele? Dacă Domnul este Dumnezeu, mergeţi după El; iar dacă este Baal, mergeţi după Baal!” Poporul nu i-a răspuns nimic. (1 Împărați 18:21)

Din copilărie am vrut să devin misionară. Cu toate acestea, pentru mai multe motive, am crescut în anii adolescenței mele cu o stimă de sine extrem de scăzută. Am căutat cu disperare să-mi „găsesc” stima de sine în multe locuri greșite și în anturaje nepotrivite. La șaptesprezece ani, folosisem deja câteva droguri și am dat naștere unui băiețel. În cele din urmă, m-am căsătorit și am trăit o viață de hippie în Munții Oregonului. După câteva luni, m-am apucat să caut de lucru și am fost angajată. Nu puteam crede! Eram extaziată, dar și drogată, zi de zi. Este o minune cum am reușit să îmi mențin acel serviciu. Cum se întâmplă de obicei, drogurile și armonia în căsătorie nu pot coexista. Am trecut printr-un divorț și, după un timp, m-am recăsătorit. Spre groaza mea, curând am realizat că m-am măritat cu un agresor violent. Până să scap din acea situație, deja am născut și al doilea fiu și, apoi, o fetiță.

Ce mult îmi doream să mă las de droguri! Ori de câte ori trăgeam pe nas acea pudră albă, știam că mă va ucide. Chiar dacă următoarea căsătorie a fost cu un utilizator de droguri moderat, m-am simțit destul de încrezătoare că voi putea părăsi adicția. Dar mă trezeam săptămânal conducând mașina către locuința vânzătorului de droguri, pentru a-mi completa rezerva. Drumul spre casă îl petreceam plângând.

Acum, copiii mei sunt mari și au plecat de-acasă. Adesea mă întrebam: Îmi voi găsi sfârșitul prematur din cauza drogurilor? Dar, într-o zi, am avut o revelație, ca o impresie puternică: Nu poți scăpa de asta singură; e timpul să apelezi la Dumnezeu! Nu fusesem într-o biserică de foarte mult timp. Am vizitat una. Tot ce era în legătură cu mine, incluzând aspectul, striga în tăcere că eu nu aparțineam acelui loc. Totuși, două lucruri m-au impresionat profund la oamenii pe care i-am găsit în acea mică adunare: acceptarea lor dintr-o inimă caldă și pacea pe care era evident că o aveau. Cât de mult îmi doream și eu o astfel de pace! Într-o seară, schimbam canalele la TV. Un evanghelist m-a „privit” și mi-a spus: „Păcatul pe care îl cultivăm în viața noastră ne ține departe de relația cu Isus.” Speriată, am strigat în inima mea: Isuse, acum sau niciodată! Te rog, ajută-mă! Și, în cel de al treizeci și șaselea an al adicției mele, El m-a eliberat.

Nu te mai zbate între bine și rău! Este acum sau niciodată! Isus are puterea să te salveze!

Vickie Chabot-Snell


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.