Călătoria

Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. – Psalmii 46:1

Era decembrie 2009 şi, la fel ca majoritatea oamenilor, mă pregăteam de sărbătorile de iarnă. Apoi am primit vestea că sufeream de cancer de sân. Am fost devastată. Mi-au trecut prin minte atât de multe întrebări: Voi mai fi în viaţă la anul, pe vremea asta? Cine se va îngriji de fata mea de paisprezece ani? Cum se va descurca dacă eu nu voi mai fi, la fel şi soţul meu? împărtăşisem vestea cu câţiva prieteni apropiaţi şi cu câţiva membri din biserică.

„Jenetta”, mi-a spus o soră, „nimic nu este prea greu pentru Domnul.”

În cele din urmă am fost programată pentru operaţie cu câteva zile înainte de Crăciun. M-am rugat pentru vindecare şi totodată m-arn rugat să nu ningă, pentru că asta prevedea prognoza meteo. La evaluarea în vederea pregătirii, asistenţa m-a asigurat: „Nu îţi face griji! Vei fi acasă de Crăciun, chiar dacă o să ajungi cu sania Moşului!”

În ziua dinaintea operaţiei a nins foarte mult. Avertizarea meteo era să nu călătorim dacă nu era absolut necesar. Seara dinaintea operaţiei eram foarte neliniştită de faptul că, din cauza condiţiilor meteo, personalul medical nu putea ajunge la spital şi, astfel, operaţia nu putea să aibă loc. Îmi era teamă şi că nu mă voi trezi după anestezie. Multe lucruri îmi treceau prin gând şi cu greu am putut adormi.

Dimineaţa a sosit şi afară totul era acoperit de zăpadă. Nu se putea distinge unde era şoseaua şi unde era trotuarul, iar temperatura scăzuse dramatic. La ora 6:00, soţul meu deja curăţase zăpada de pe maşină. După câteva încercări, în cele din urmă am reuşit să pornim la drum. Era întuneric şi foarte frig. Maşina aluneca şi soţul meu pierdea controlul, dar nici măcar pentru o clipă nu m-am gândit să nu merg. Doream să fie scoasă această tumoră din corpul meu! Am fost foarte uşurată când mi s-a spus de la recepţie că medicul chirurg ajunsese. În ciuda avertizării meteo, şi el venise din afara oraşului, pentru ca operaţia mea să poată avea loc.

Am învăţat că, atunci când îi cerem Domnului ceva, nu trebuie să îi spunem cum să răspundă la rugăciunile noastre. Putem lăsa în seama Lui răspunsul şi rezolvarea. El ţine totul sub control, chiar şi vremea. Când ajungem în momente grele, putem avea deplină încredere în Domnul, ştiind că El va găsi o cale să ieşim din încurcături.

Jenetta Barker


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.