Recuperare și aprovizionare: o lecție învățată din vânzări

Căci voi răcori sufletul însetat şi voi sătura orice suflet lihnit de foame. – Ieremia 31:25

Am fost angajată la un magazin care făcea parte dintr-un mare lanţ comercial, pentru a lucra în Departamentul recuperare şi reaprovizionare ca asociat de vânzări, temporar. Motivul pentru care m-au angajat era perioada aglomerată a sărbătorilor de iarnă. Responsabilitatea mea era de a merge prin tot magazinul în timpul unui schimb şi a mă asigura că totul era în ordine şi că toate produsele erau organizate corespunzător. Dacă un produs lipsea de unde trebuia să fie sau dacă unele articole nu mai erau expuse, lucrătorii din Departamentul recuperare şi reaprovizionare erau responsabili de completarea stocului de pe rafturi.

În prima zi de lucru la magazin am fost repartizată la raionul cu pulovere de caşmir. Puloverele erau foarte căutate datorită reducerii de 50%. Aşa că am petrecut aproape opt ore din tura mea împăturind şi reaprovizionând raionul cu pulovere de caşmir. Iată partea interesantă: de îndată ce aranjam frumos puloverele de caşmir după culoare, mărime şi model, numaidecât venea un client şi făcea dezordine totală în rândurile frumos aranjate şi organizate. Fie că alegea să cumpere sau nu un pulover, după ce clientul pleca de lângă pulovere lăsa în urmă un dezastru total. Puloverele cu guler în formă de V erau amestecate cu puloverele cu guler la baza gâtului şi puloverele roşii erau amestecate cu cele grena. Oftam în sinea mea când mă apucam din nou să organizez puloverele de caşmir.

După vreo patru ore în care am făcut acest lucru în mod repetat, mi-a venit în minte o lecţie. Oare nu la fel face şi Dumnezeu pentru noi? Indiferent cât de haotică este viaţa noastră sau dacă noi cădem în capcanele cu care Diavolul doreşte să ne cearnă asemenea grâului (vezi Luca 22:31), Dumnezeu este acolo. Fiul Lui, Isus Hristos, întotdeauna lucrează să ne restaureze după chipul lui Dumnezeu şi să ne aducă înaintea Domnului.

Spre deosebire de mine, Dumnezeu este foarte răbdător când lucrează să ne restaureze. Indiferent cât de dezorganizată este viaţa noastră, în tăcere, El ne descâlceşte emoţiile din tragedia şi trauma prin care am trecut. Cu blândeţe, El ne restaurează la ceea ce El ne-a chemat să fim în viaţa aceasta. Când resursele ni se termină, El, plin de har, ne reumple cu darurile Sale: timp, bani şi dragostea Sa.

Nu eşti bucuroasă că slujim unui Dumnezeu care Se ocupă de restaurare?

Alexis A. Goring


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.