Înmulțirea talentelor

Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! – Eclesiastul 9:10

Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. – Coloseni 3:23

Unul dintre lucrurile pe care le fac pentru biserica locală este să dirijez corul. Vă pot asigura că nu m-am ridicat în mod automat şi am păşit în faţă pentru a dirija. Oamenii mă cunosc ca fiind o persoană foarte timidă. Nu pot nici să spun că sunt muziciană sau că sunt o persoană care a învăţat muzică. Îmi place să cânt, am făcut parte din coruri bune şi am învăţat de la dirijorii de cor. Nimic mai mult. Dar atunci când a fost nevoie şi nimeni altcineva nu era dispus să dirijeze, am făcut-o eu.

În primul an în care am fost aleasă ca dirijoare, am cerut bisericii să îmi permită să fiu dirijor asistent, deoarece nu aveam încredere. În al doilea an am acceptat această responsabilitate fără ezitare.

Când am început, fiica mea (care de trei ani lua lecţii de pian) deja cânta la pian pentru cor, aşa că a continuat. Când s-a căsătorit în aprilie, ea a fost de acord ca o persoană mai tânără, despre care credeam că ne poate ajuta ca pianist, ar fi cea mai bună alegere.

Deşi Sean împlinea doar unsprezece ani, el cânta la pian la repetiţii şi la programe. Amândoi învăţam. El făcea pian de doi ani şi eu nu aveam nicio instruire în dirijat. La primul nostru concert de sărbători am cântat două cântări împreună cu alte două grupuri. Anul următor de Paşti am interpretat două cântări din Oratoriul Mesia de Handel pe lângă altele deja învăţate. La următoarea sărbătoare a naşterii Domnului aveam un repertoriu mai lung.

Corul bisericii a susţinut deja mai multe concerte, inclusiv Oratoriul Mesia, a interpretat câteva dintre compoziţiile lui John Rutter şi alte compoziţii muzicale. Acest lucru a fost posibil nu pentru că suntem mari muzicieni, ci pentru că am făcut tot ce am putut mai bine pentru Dumnezeu.

Am muncit din greu şi ne-am rugat mult. În prezent, Sean acompaniază cu succes corul bisericii, este student la Medicină şi acompaniază corul studenţilor medicinişti. Cât despre mine, acum pot ieşi în faţă şi susţine prezentări în diverse întâlniri. Dumnezeu m-a binecuvântat cu capacitatea de a putea face mai mult decât eram obişnuită, deoarece eram dispusă să duc la îndeplinire o sarcină din partea bisericii, care pentru mine era o provocare.

Dumnezeu poate folosi talentele mici şi le poate înmulţi dacă i le dăm Lui.

Să facem ce ştim mai bine în lucrul nostru şi în aşteptarea Domnului.

Rosenita Christo


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.