Încrede-te și acceptă

Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! – Proverbele 3:5

Crezi în rugăciune? În Biblie stă scris: „Cereţi, şi vi se va da” (Matei 7:7). Dacă vrem să testăm validitatea rugăciunii şi să ne mărim credinţa, trebuie să începem prin a cere.

În urmă cu trei luni am observat că atitudinea mea când pierdeam un lucru era diferită faţă de aceeaşi atitudine pe care o aveam în urmă cu câţiva ani. Am pierdut trei sute de dolari undeva în Maine sau Massachusetts. M-am rugat şi I-am cerut lui Dumnezeu să mă ajute să găsesc banii. Nu, nu am găsit banii în acel sfârşit de săptămână. Şi nu, nu mi-am găsit banii trimişi de cineva în cutia poştală.

De obicei mă supăr, mă descurajez şi mă enervez pe mine însămi când pierd ceva, de exemplu un creion dintr-o cutie de opt creioane sau o carte pe care nu am terminat-o de citit.

Dar am observat că de această dată am reacţionat diferit. Mi-am dat seama că spuneam: „Bine, Doamne. Probabil că ai considerat că altcineva avea mai mare nevoie decât mine de acei bani.”

În săptămâna următoare mi-am dat seama că vaccinurile pe care trebuia să le fac în vederea unei călătorii misionare cu biserica mă costau 120 de dolari fiecare. În aceeaşi săptămână, în timp ce puneam rufele la spălat, din unul dintre buzunare a căzut un şerveţel. În acel şerveţel erau banii mei pierduţi. Dumnezeu să fie lăudat! Dacă El ar fi răspuns rugăciunii mele mai înainte, aş fi cheltuit banii pe altceva. Sincronizarea răspunsului lui Dumnezeu este perfectă. El nu răspunde nici prea repede, nici prea târziu. Dumnezeu răspunde întotdeauna la timp!

După cum am menţionat mai devreme, dacă dorim să testăm eficienţa rugăciunii sau să ne mărim credinţa, trebuie să începem prin a cere ce dorim. Totuşi aceasta nu înseamnă că vom şi primi tot ce am cerut. Ca fiinţe păcătoase, noi putem acţiona imatur sau iresponsabil uneori, chiar putem refuza să urmăm planul lui Dumnezeu. Dar Isus a spus că, dacă cerem, vom primi. Este adevărat, doar dacă cerem lucruri care sunt după voia Lui (1 Ioan 5:14). Dumnezeu va răspunde spunând da, nu sau nu acum, ci mai târziu. Dumnezeu va răspunde!

Prin această experienţă, Dumnezeu m-a învăţat din nou să cred cu adevărat – din adâncul inimii mele – în Cuvântul Său şi să mă încred în El. Sunt bucuroasă că acum răspund diferit când îmi pierd lucrurile, dar, mai important, sunt bucuroasă că am învăţat să cer şi să accept tot ce hotărăşte Dumnezeu.

Wilma Feaster Daniels

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.