Cum L-am întâlnit pe Domnul

Crede în Domnul Isus şi vei fi mântuit tu şi casa ta. – Faptele apostolilor 16:31

Provin dintr-un mediu musulman, la fel ca părinţii mei. Mama mea, profesoară, provenind dintr-o familie numeroasă şi fiind nepoata unui lider religios, era o soţie bună în acea cultură. Întotdeauna avea capul acoperit şi ajungea prima la locul de închinare pentru serviciile religioase. Apoi tatăl meu s-a îmbolnăvit foarte rău. Bunica mea a făcut tot ce a putut pentru a avea parte de cel mai bun tratament medical. La momentul naşterii mele, în 1969, starea de sănătate a tatălui meu se înrăutăţise. După multe tratamente şi deplasări la diverşi vindecători naturişti, mama a hotărât să apeleze la ajutorul unui pastor creştin – fără a-i spune tatălui meu la ce se gândea. Singura biserică creştină din zona lor era Biserica Charismatică.

În timpul unei întâlniri cu pastorul, mama i-a explicat problema. Răspunsul lui a fost: „Crede în Domnul Isus Hristos şi vei fi mântuită tu şi casa ta!” Mama a rămas mută de uimire!

Cum? După ce am cheltuit tot ce aveam pentru a consulta vindecători tradiţionali, cum se poate vindeca soţul meu doar cu o propoziţie? Bine, nu pierd nimic dacă încerc, s-a gândit ea, promiţând în tăcere să îşi predea inima Dumnezeului creştin dacă tatăl meu se vindeca. A început să frecventeze în taină acea biserică pentru a se ruga pentru tata. Slavă lui Dumnezeu! Tata şi-a revenit şi mama şi-a ţinut promisiunea, devenind o creştină plină de zel. Totuşi tata s-a simţit umilit de această schimbare a religiei. El a pus-o să aleagă între căsnicia lor şi noua ei credinţă. Fără să ezite, ea a ales să îl urmeze pe Isus. Ca urmare, a trecut printr-un divorţ şi a fost alungată împreună cu cei nouă copii.

Mai târziu. Dumnezeu i-a îndreptat paşii spre o altă biserică, una care se închina în ziua a şaptea a săptămânii, conform Bibliei. Nouăsprezece ani mai târziu, după o serie de studii biblice, ea a primit botezul. Astăzi are optzeci de ani şi este bunica a patruzeci şi patru de nepoţi şi trei strănepoţi. Încă este foarte activă în biserica locală din Parakou, Republica Benin.

Eu am fost puternic influenţată de convertirea mamei mele şi de stilul ei de viaţă exemplar. Pot spune că experienţa ei şi încurajarea ei m-au făcut să devin femeia care sunt astăzi. Îi mulţumesc Domnului că a folosit-o pe mama pentru a-mi călăuzi paşii în staulul Lui. Acum este rândul meu să fac la fel pentru copiii mei.

Fie ca Dumnezeu să îi binecuvânteze în mod special pe cei care îi conduc pe alţii la El!

Mamata Sassou

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.