El luptă pentru tine

Unul singur dintre voi urmărea o mie din ei, căci Domnul Dumnezeul vostru lupta pentru voi, cum v-a spus. – Iosua 23:10

Una dintre prietenele mele nu se simţea bine. După patru zile a hotărât să meargă la spital, pentru că durerea devenise de nesuportat. Doctorii au făcut toate testele la care se puteau gândi, dar nu au găsit nimic în neregulă. Noi nici măcar nu ne-am dat seama că ea era bolnavă decât o lună mai târziu, când am sunat-o. Mi-a povestit despre problemele ei de sănătate. În acea lună fusese la cinci doctori diferiţi care i-au spus acelaşi lucru – nu puteau găsi nimic în neregulă la ea.

Când noi şi alţi prieteni am mers să o vizităm, am observat că slăbise foarte mult din cauza grijilor pe care şi le făcea pentru sănătatea ei. Ne-a mai spus că urma să meargă la al şaselea doctor. Am întrebat-o dacă îl sunase pe pastor ca să se roage pentru ea, iar răspunsul ei a fost afirmativ. Apoi am întrebat-o cât de mult se ruga pentru situaţia ei. Ne-a spus că boala o îngrijora mai mult decât orice.

Înainte de a încheia vizita ne-am rugat cu toţii pentru ea şi i-am spus să continue să se roage pentru boala ei. Am asigurat-o că Dumnezeu, care cunoaşte şi vede totul, va călăuzi doctorii să îşi dea seama care era problema – sau va răspunde în alt mod. În acea zi am început lupta în rugăciune şi ce mare este Dumnezeul căruia îi slujim! În doar câteva zile, prietena noastră se simţea mai bine. Până la sfârşitul lunii mai simţea doar puţină durere ici-colo. Acum au trecut deja două luni de când am început să ne rugăm împreună şi Dumnezeu o vindecă repede. A început să se îngraşe şi acum are mai multă putere decât în acea lună plină de provocări. Ştiu că, la momentul ales de Dumnezeu, ea va fi vindecată pe deplin.

Majoritatea dintre noi, când ne confruntăm cu provocări în viaţă, în primul rând ne gândim la soluţii sau la metode de a înlătura problemele. Adesea ne gândim la soluţii înainte de a ne pleca pe genunchi. Dumnezeul nostru Creator ne cunoaşte nevoile înainte de a apela la El. Domnul deja luptă pentru noi împotriva oricărui lucru pe care Diavolul încearcă să îl aducă în viaţa noastră. Uneori, răspunsul Lui la cererile noastre este „nu”. Dar chiar şi atunci, Dumnezeu este credincios şi este de partea noastră. Durerea noastră este şi a Lui; supărările noastre sunt şi a Lui. Să ne încredem în El şi să Îl punem pe primul loc în tot ceea ce ne iese în cale.

Poţi avea încredere deplină în El oricare ar fi poverile tale şi prin orice ai trece chiar acum, căci El a făgăduit că va lupta pentru tine în fiecare zi.

Judith M. Mwansa

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.