Puterea rugăciunii

Alergaţi la Domnul şi la sprijinul Lui, căutaţi necurmat Faţa Lui! – Psalmii 105:4

În ultimii treizeci şi şase de ani, am fost soţie de pastor. Adesea, călătoria aceasta nu a fost deloc uşoară! Dar încă este o plăcere să dau mărturie despre implicarea lui Dumnezeu în experienţele prin care am trecut până acum în viaţă. Aş vrea să îţi împărtăşesc şi ţie o experienţă.

În 1989, soţul meu păstorea o biserică din Surat (Gujarat, India). În luna noiembrie a acelui an, cea de-a doua fiică a noastră, Meghna, s-a îmbolnăvit de malarie şi de febră Dengue – boli de temut în acele zile, dar şi în prezent.

Micuţa Meghna, de aproape patru anişori, a stat în spital mai bine de o săptămână. Avea febră foarte mare şi primea tratament intravenos. La acea vreme, aveam trei copii, aşa că trebuia să am grijă şi de ceilalţi doi, o fetiţă şi un băiat, în timp ce Meghna era în spital.

După o săptămână de spitalizare, medicul a considerat că făcuse tot ce se putea pentru a o trata pe Meghna. Ne-a sunat pentru a ne da veştile descurajatoare.

„Îmi pare rău că trebuie să vă spun”, a început el, „dar starea fiicei dumneavoastră nu este bună. Cred că ar fi bine să fiţi pregătiţi în caz că situaţia se înrăutăţeşte şi mai mult. Eu voi continua să fac tot ce pot, dar lucrurile nu stau bine.”

În acea noapte, m-am aşezat pe genunchi înaintea lui Dumnezeu şi am stăruit în rugăciune în timp ce soţul meu s-a dus la spital să fie cu Meghna. Tată din ceruri, Te rog să o atingi pe Meghna cu mâna Ta vindecătoare! Eu mă lupt cu Tine, Doamne, cum s-a luptat Iacov în încercarea puternică a vieţii lui.

Nu ştiu când am adormit, dar foarte devreme în dimineaţa următoare, s-a auzit o bătaie la uşă. Am deschis şi am văzut faţa plină de entuziasm a soţului meu. „I-a scăzut febra”, a spus el, „şi lui Meghna îi este foame! Vrea să mănânce lipiile ei preferate!”

Toată familia ne-am grăbit să ajungem la spital. Când a intrat, doctorul a fost şocat să o vadă zâmbind şi stând în şezut. După un consult rapid, a externat-o. În doar câteva zile, am sărbătorit a patra ei aniversare. Anii au trecut. În prezent, Meghna este medic stomatolog într-un spital creştin şi este căsătorită cu un medic stomatolog, Marvin Hembrom. Împreună au un băieţel, pe Marcus.

Doamne, ajută-ne să ne încredem întotdeauna în Tine!

Priscila Kandane

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.