IZVORUL VIEȚII


Căci la Tine este izvorul vieții; prin lumina Ta vedem lumina.
Psalmii 36:9

Ascultă ediția audio aici.

Ochiul este unul dintre analizatorii cu rol extrem de important pentru ființa umană. Analizatorul vizual furnizează peste 90% din informațiile asupra mediului înconjurător, de aceea are o importanță fiziologică considerabilă, nu numai în diferențierea luminozității, a formei și a culorii obiectelor, dar și în orientarea în spațiu, menținerea echilibrului și a tonusului cortical (altfel spus, în menținerea atenției).

Nu realizăm de multe ori cât de necesar este un segment, aparent mic, al corpului nostru până ajungem în acel moment critic, în care, fie pentru că ne rupem un os și avem membrul inferior/superior imobilizat temporar în gips, fie pentru că este beznă afară și nu putem vedea absolut nimic, stăm și ne întrebăm de ce nu am apreciat mai mult momentele în care totul era bine.

Cât de conștienți suntem de darurile pe care le primim zilnic? De faptul că vedem, că auzim, că ne mișcăm fără probleme? Nu obișnuiam să mă gândesc prea mult la aceste lucruri până într-un anumit moment din viața mea. Atunci când am ajuns în anul doi de facultate, am realizat că nu mai văd foarte bine la distanță. Lucrul acesta m-a șocat foarte tare, întrucât în familia mea fusesem întotdeauna cea care vedea cel mai bine de departe, de aproape, oricum… tocmai de aceea nu mă gândisem niciodată până atunci că aceste lucruri s-ar putea schimba în vreun fel.

Am fost creați de Dumnezeu atât de frumos, dar fiindcă păcatul a intrat în lume, de-a lungul vieții noastre, există posibilitatea de a apărea consecințe triste ale acestei realități, care uneori ne pot știrbi din bucuria de a trăi frumos.

Dar Dumnezeu nu ne lasă să suferim. Cel puțin, nu pentru totdeauna. Ne promite că El este „izvorul vieții noastre”, ne promite că atunci când va veni pe norii cerului vom fi schimbați, îmbrăcați în nemurire.

Haide să Îi mulțumești și tu astăzi pentru ceea ce ai primit! Pentru sănătate, pentru puterea de a munci, pentru că vezi, mergi și auzi, și nu uita: roagă-L pe Dumnezeu să îți ofere bucuria de a fi cu El pentru totdeauna și de a te putea bucura de o sănătate deplină, atât a corpului, cât și a minții.

 

autor: Angela Maria Dincă


Biblia zilnică BibliaZilnica.ro
Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.