CE ESTE LUTUL?


Dar, Doamne, Tu ești Tatăl nostru; noi suntem lutul, și Tu, olarul care ne-ai întocmit: suntem cu toții lucrarea mâinilor Tale.
Isaia 64:8

Ascultă ediția audio aici.

Lutul, numit și argilă, este o rocă sedimentară cu granulație fină alcătuită dintr-un amestec de silicați și din fragmente de cuarț, mică etc. În comparație cu alte paste folosite în modelaj, lutul este un material natural, ecologic, netoxic.

Într-un atelier de olărit, elevii din clasa întâi priveau uimiți la mâinile care modelau iscusit lutul pentru a da forma unui vas. Au urmărit toate etapele: lutul a fost amestecat cu apă și apoi modelat, trecut prin foc și apoi uscat, lustruit și decorat… un proces elaborat, care presupune îndemânare și o muncă obositoare.

La final, învățătoarea le-a pus o întrebare:

– Ce este lutul?

Mulți au spus că este pământ, argilă sau țărână. Dar o fetiță a răspuns diferit:

– Lutul este și viață, și moarte, lutul suntem noi!

Explicația ei i-a uimit pe toți și a luat cea mai mare notă.

Un olar poate face din lut o operă de artă splendidă și prețioasă. Totuși, niciun olar nu se poate compara cu Creatorul. În ziua a șasea a Creației, El a modelat dintr-o bucată de lut un om perfect, i-a dat suflare de viață și l-a înzestrat cu capacitatea de a reflecta calitățile Făuritorului său (Geneza 2:7).

Nimeni nu a făcut și nu poate face o lucrare atât de minunată folosind doar lutul.

Da, picioarele mele, mâinile mele, inima mea, întregul meu corp până la cea mai mică celulă și neuron au fost modelate cu iubire de marele Olar în laboratorul universului. El mă știa dinainte să mă nasc.

Păcatul a ciobit și a spart multe vase, unele trecând chiar în moarte. Chiar dacă ești un vas ciobit, cu dureri sau răni, pentru marele Olar ești cel mai prețios vas!

Poți împlini lucruri minunate pentru Maestrul tău! Poți face o persoană fericită și te poți ruga pentru o inimă zdrobită!

Suntem argilă maleabilă în mâna Olarului divin. În fiecare zi El îi dă forma adaptată pentru cer. Lasă-L să-ți modeleze defectele!

Azi El îți dă cea mai frumoasă asigurare: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; … Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10).

 

autor: Lucica Gărgăriță


Biblia zilnică BibliaZilnica.ro
Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.