GRAFFITI

Căci vestirea pe care ați auzit-o de la început este aceasta: să ne iubim unii pe alții.
1 Ioan 3:11

Pentru a ajunge în oraș, drumul pe care o iau traversează calea ferată. Zilele trecute, în timp ce stăteam în mașină, așteptând un tren foarte lung, am observat că aproape toate vagoanele aveau graffiti pictate pe ele. Unele dintre operele de artă, dacă le pot numi așa, erau destul de primitive, doar litere negre lipite cu bețișoare sau desene marcate pe părțile laterale ale vagoanelor. Altele erau elaborate, simboluri și cuvinte multicolore, cu litere care se suprapuneau în mod creativ. Câteva aveau nuanțe și ornamente tridimensionale. Trenul a prins viteză și nu am putut desluși cuvintele, dar era clar că artiștii aveau un mesaj de transmis. Voiau să facă o declarație. Voiau să-și lase amprenta.

Întorcându-mă acasă, am făcut câteva cercetări și am aflat că graffitiurile din vagoanele de tren au luat naștere în SUA în timpul Marii Crize, când oamenii fără loc de muncă, numiți vagabonzi, călătoreau pe șine, folosind graffiti pentru a lăsa mesaje. Erau oameni fără platformă sau voce în mediul social. Practica a luat amploare în anii următori, iar inventarea dozelor de aerosoli a avut cu siguranță un impact.

Desigur, pictarea de graffiti pe marginea unui vagon de tren reprezintă o încălcare a legii, cu excepția cazului în care aveți permisiunea proprietarului, lucru care probabil nu se întâmplă niciodată. Dar acești artiști în devenire intenționau, totuși, să își lase amprenta. Oricare ar fi fost riscul, ei erau foarte motivați.

Asta m-a făcut să mă întreb de ce anume sunt atât de pasionată, încât să fiu dispusă să fac eforturi extraordinare pentru a transmite un mesaj. Justiția socială? Grija pentru cei lipsiți de drepturi? Lupta împotriva sărăciei și a lipsei de adăpost? Răspândirea Evangheliei? Acestea sunt aspecte pe care Isus le-a promovat. El a venit pentru a oferi speranță celor lipsiți de drepturi, celor care nu aveau o voce și celor care trăiau la marginea societății. Nu ar trebui ca acest lucru să ne ofere o mulțime de motive pentru a vorbi despre viața Sa remarcabilă și despre cauzele pe care le-a susținut?

Deci, unde îmi voi lăsa „amprenta”? Cum voi comunica cu cei din jurul meu? Ce fel de mesaj voi lăsa în urma mea?

Doamne, ajută-mă să mă gândesc la oportunitățile pe care le am în fiecare zi și să caut modalități creative de a împărtăși mesajul Tău de iubire!

autor: Linda Nottingham


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.