Vești misionare – broșura 24 febr.

 

De ce mi-am dedicat viaţa refugiaţilor

de Terri Saelee

 

Aveam deja trei ani de când predam engleza într-o tabără de refugiaţi din Thailanda, care adăpostea 50 000 de oameni. Mai mulţi elevi erau la un pas de decizia de a primi botezul. Dar pastorul adventist de ziua a şaptea mi-a spus că ezitau. Le era frică să devină creştini şi să-i vadă pe misionari plecând înainte ca ei să înţeleagă bine ce înseamnă creştinismul şi să înveţe să ducă o viaţă creştină autentică.

Vestea aceasta m-a pus în încurcătură. Îmi făcusem planuri să lucrez trei ani ca student misionar şi după aceea să mă întorc acasă, în Nebraska. Mama de-abia aştepta să mă vadă.

Totuşi ţelul meu principal era salvarea sufletelor. Aşa că am început să mă rog: „Doamne, ce să fac?”

Apoi, într-o dimineaţă, am citit următoarele cuvinte la devoţionalul de dimineaţă: „Cauza lui Dumnezeu trebuie să ocupe primul loc în planurile şi în sentimentele noastre” (Sfaturi privind administrarea creştină a vieţii, ed. 2007, p. 170)¨.

Mi-am spus: „Pasajul acesta mi se adresează în mod direct.” Dorinţa mea era să termin colegiul, să mă angajez şi să întemeiez o familie. Dar am simţit că Dumnezeu îmi spunea altceva: „Terri, iată îndrumarea pe care ai aşteptat-o. Dumnezeu trebuie să ocupe primul loc în planurile şi în sentimentele tale.” Am înţeles că cea dintâi responsabilitate a mea era faţă de familia mea. Dar familia mea Îl cunoştea deja pe Domnul. Am decis să o sun pe mama şi să-i cer sfatul.

Am călătorit treizeci şi cinci de kilometri până la cea mai apropiată poştă, unde se găsea un telefon public. Am sunat cu taxă inversă, pentru că nu avem bani. Ştiam că este scump.

Am întrebat-o pe mama:

– Ce ai zice dacă aş mai rămâne aici un an sau pe termen nelimitat?

Răspunsul ei a venit prompt:

– Terri, mi-a spus ea, eu n-o să-ţi spun niciodată să te întorci acasă. Dacă ţi-aş spune să te întorci şi dacă un singur om ar pierde ocazia de a auzi Evanghelia, aş regreta asta pentru totdeauna. Dar dacă, rămânând, ajuţi pe cineva să-L cunoască pe Dumnezeu şi să fie în Împărăţia lui Dumnezeu, atunci merită să rămâi, chiar dacă eu n-am să te mai văd niciodată.

Obrajii îmi erau scăldaţi în lacrimi. L-am lăudat pe Dumnezeu pentru că am o mamă atât de iubitoare. Îi era dor de mine, dar făcuse deja sacrificiul în inima ei. Mântuirea sufletelor era atât de importantă pentru ea, încât era dispusă să nu mă mai vadă niciodată.

Terri Saelee răspunde de Departamentul Refugiaţi şi Imigranţi de la Diviziunea America de Nord a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.


Părerea mea