[sâmbătă, 27 martie] Ce s-a întâmplat?





 

 

Text de memorat:

 

Geneza 1:26,27

„26 Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.” 27 Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut”.

 

Raportul biblic despre crearea omului este plin de speranță, de fericire și de desăvârșire. Fiecare zi a Creațiunii s-a încheiat cu declarația divină că lucrurile create erau „bune”. Cu siguranță acest lucru nu a inclus taifunuri, cutremure de pământ, foamete și boli.

 

Ce s-a întâmplat?

 

Cea de-a șasea zi a Creațiunii s-a încheiat cu declarația divină că toate erau „foarte bune”, și aceasta pentru că atunci Domnul a creat niște  ființe după chipul Său: oamenii. A fost ceva ce El nu făcuse cu privire la nimic până atunci în raportul cărții Geneza. Bineînțeles, aceste ființe erau perfecte în toate privințele. Trebuie să fi fost! La urma urmei, ele eu fost create după chipul lui Dumnezeu. În acest cadru, firește că din rândul lor nu au făcut parte criminali, hoți, mincinoși, șarlatani și alții din rândurile lor. Cum așa?

 

Studiul din săptămâna aceasta analizează Creațiunea, ce a făcut Dumnezeu mai întâi, și apoi ce s-a întâmplat cu acea creație perfectă. În final, vom aborda și tema trimestrului: Ce face Dumnezeu pentru a îndrepta din nou lucrurile.

 

Studiul pe scurt: Ce ne învață Biblia despre origini? Ce fel de relație a vrut Dumnezeu să aibă cu omenirea? Care a fost scopul pomului cunoștinței binelui și răului? Ce speranță le-a fost dată lui Adam și Evei imediat după căderea lor în păcat?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 27 martie] Ce s-a întâmplat? apare prima dată în Studiu Biblic.