[vineri, 14 august] Un gând de încheiere


 

 

Dumnezeu lucrează în inimile celor din jurul nostru. Dacă avem discernământ spiritual pentru a vedea unde El este deja la lucru, vom observa cu regularitate ocazii de a le împărtăși altora Cuvântul Său. Când Dumnezeu pregătește solul inimii, noi avem ocazia de a semăna sămânța Evangheliei. Înainte ca Isus să îi fi întâlnit vreodată, Duhul Sfânt pregătise inima lui Nicodim, a femeii din Samaria, a femeii cu scurgerea de sânge, a tâlharului de pe cruce, a sutașului și a multor altora pentru a primi Cuvântul. Prin anumite situații din viața lor și prin lucrarea Duhului Sfânt, ei au fost pregătiți să primească mesajul lui Hristos.

 

Poate că avem o reținere naturală de a-i întreba pe oameni dacă putem să ne rugăm cu ei, să le spunem despre făgăduințele din Biblie sau să le oferim o carte. Foarte adesea, când ne simțim îndemnați să-i spunem cuiva despre credința noastră, Duhul Sfânt care ne îndeamnă pe noi a făcut deja o impresie asupra acelei persoane ca să primească mărturia noastră.

 

Pentru studiu suplimentar:

Ellen G. White, „Calea către Hristos”, capitolul „Cunoașterea de Dumnezeu”; „Slujitorii Evangheliei”, subcapitolul „Studii biblice în familie” din secțiunea 6; „Evanghelizare”, subcapitolul „Metode pentru lucrarea biblică” din secțiunea 14, Instructorul biblic.

 

 

Post-ul [vineri, 14 august] Un gând de încheiere apare prima dată în Studiu Biblic.