[sâmbătă, 28 decembrie] De la citire la înțelegere

 

 

Text de memorat: 

 

Faptele apostolilor 8:30

”Filip a alergat şi a auzit pe etiopian citind pe prorocul Isaia. El i-a zis: „Înţelegi tu ce citeşti?””

 

Biserica noastră a luat naștere ca urmare a înțelegerii profețiilor din cartea lui Daniel, studiul nostru pentru acest trimestru. Încă de la început ar trebui să ținem cont de câteva elemente care să fie ca o călăuză în studiu.

 

În primul rând, întotdeauna să ne amintim că Hristos este centrul cărții Daniel, ca, de altfel, al întregii Biblii.

 

În al doilea rând, cartea Daniel este organizată într-­un mod care ne ajută să îi înțelegem frumusețea literară și, mai ales, pe ce anume se concentrează.

 

În al treilea rând, noi trebuie să înțelegem deosebirea dintre profețiile clasice și cele apocaliptice. Acest lucru ne va ajuta să observăm deosebirea dintre profețiile lui Daniel și ale altor proroci, precum Isaia, Amos și Ieremia.

 

În al patrulea rând, când studiem profețiile legate de timp din cartea lui Daniel trebuie să înțelegem că schema profetică din Daniel se întinde pe perioade lungi de timp și este măsurată conform principiului un an pentru o zi.

 

În al cincilea rând, trebuie să accentuăm faptul că Daniel nu transmite doar informație profetică, ci această carte este foarte relevantă pentru viața noastră personală astăzi.