[duminică, 21 februarie] Ezra ajunge la Ierusalim

 

 

Ezra a fost dezamăgit pentru că niciun levit sau servitor de la templu nu s-a alăturat evreilor care se întorceau cu el la Ierusalim. El știa că era nevoie de ei pentru a-i învăța pe oameni și pentru a ajuta la templu, așa că a trimis lideri importanți ca să-i îndemne să li se alăture.

 

Când liderii respectivi s-au întors cu 38 de leviți și 220 de slujitori ai templului, probabil că Ezra a fost recunoscător pentru că măcar câțiva au răspuns apelului său.

 

Totul era pregătit pentru începerea călătoriei. Ezra plănuise totul cu grijă. Aurul, argintul și celelalte lucruri valoroase, pe care le-au luat pentru templu, au fost împărțite între cei 12 conducători ai preoților și cei 12 leviți, bărbați în care știa că poate avea încredere.

 

Regele ar fi trimis cu ei soldați care să-i protejeze, dar Ezra a spus că îi este rușine să ceară așa ceva. Ezra îi spusese regelui că Dumnezeu va avea grijă de popor.

 

De asemenea, el știa că dependența de Dumnezeul care le purta de grijă i-ar arăta regelui și poporului său păgân o părticică din dragostea și puterea lui Dumnezeu. În plus, ar întări și credința poporului evreu. Așa că, înainte de plecare, au postit și s-au rugat cu toții. Ezra 8:21-23

 

Călătoria de sute de kilometri a durat aproape patru luni. Dumnezeu a avut grijă de ei până când au ajuns în siguranță la Ierusalim. Au predat lucrurile pe care le aduseseră pentru templu și au înmânat decretul împăratului slujitorilor însărcinați cu provinciile de lângă Iuda.

 

Mai apoi, câțiva lideri i-au dat lui Ezra un raport cu privire la tot ce se întâmplase acolo. Ceea ce i-au spus era atât de tragic, încât el și-a rupt hainele și și-a smuls părul din cap și din barbă. Apoi s-a așezat jos – cu capul în mâini, probabil – și nici măcar nu a mai putut vorbi. Ezra 9:1-3

 

În cele din urmă, când a venit timpul pentru jertfa de seară. Având-i pe conducători și pe oameni adunați în jurul lui, Ezra a căzut pe genunchi și și-a vărsat inima în fața lui Dumnezeu.

 

Aplicație: Crezi că ar trebui să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru momentele grele, în care învățăm să depindem de El?