[joi, 11 februarie] Pentru o vreme ca aceasta

 

 

Până acum, planul lui Haman de a-i ucide pe Mardoheu și pe restul evreilor din Imperiul Persan părea să funcționeze. Probabil că oamenii din Susa au fost primii care au auzit despre el și se întrebau de ce regele a dat o poruncă atât de îngrozitoare.

 

Mai mult ca sigur, Mardoheu s-a simțit mai rău decât toți ceilalți. Mii de vieți s-ar fi putut pierde din cauza refuzului său de a se închina în fața lui Haman. Ce a făcut Mardoheu pentru a arăta cum se simte? Estera 4:1,2

 

Bineînțeles, în spatele planului diabolic al lui Haman se afla însuși Satana. El a crezut că dacă îi ucide pe toți evreii care erau urmași ascultători ai lui Dumnezeu, va câștiga războiul dintre el și Isus.

 

Împărăteasa Estera era atât de izolată de oamenii din exteriorul palatului, încât nu auzise nimic despre noua lege dată împotriva evreilor. Când a ajuns la ea știrea despre Mardoheu, probabil că se întreba de ce acesta s-a îmbrăcat în sac. I-a trimis repede haine ca să se schimbe, dar el le-a refuzat.

 

Estera era îngrijorată, așa că a trimis pe cineva să afle de ce se comporta Mardoheu în felul acela. Curând, a aflat toată povestea și a primit și o cerere din partea lui Mardoheu. Acesta îi cerea să îi spună regelui ce se întâmpla cu adevărat, îi cerea să-l implore să-i salveze poporul. Versetele 7, 8

 

Estera era o femeie curajoasă, dar știa regulile curții. Nimeni, nici măcar împărăteasa, nu putea să-l viziteze pe rege fără să fie invitată. Toți cei care nu respectau această regulă trebuiau să fie uciși. Doar cei cărora le întindea regele sceptrul puteau rămâne în viață.

 

Aplicație: Răspunsul lui Mardoheu către Estera are o semnificație importantă pentru noi. Citește-l în versetele 13 și 14!

 

Gândește-te astfel la aceste cuvinte: dacă nu transmitem lumii ultimul mesaj al lui Dumnezeu, El va găsi pe alții care să facă lucrul acesta, iar ei vor primi binecuvântarea care ne-ar fi putut aparține.

 

Și cine știe dacă nu cumva tu ești persoana care trebuie să vorbească despre Isus cu cineva care nu ar accepta niciodată să asculte un predicator…