[joi, 28 ianuarie] Cele 2300 de zile

 

 

Gabriel a explicat partea referitoare la cei 2 300 de ani din a doua viziune a lui Daniel. Primii 490 de ani au fost dați poporului lui Daniel ca să-L accepte pe Mesia, dar majoritatea oamenilor L-au respins. După anul 34 d.Hr., evreii nu mai erau poporul ales al lui Dumnezeu.

 

Din cauza uciderii lui Ștefan și a persecuției cumplite care a urmat, cei care credeau în Isus au fugit din Ierusalim. Au purtat cu ei vestea bună a morții lui Isus pentru păcatele noastre și pentru darul neprihănirii Sale. Mulți oameni dintre neamuri (cei care nu erau evrei) au crezut în Isus (Faptele 8:4).

 

Conducătorii religioși au continuat ceremoniile de la templu, iar oamenii au continuat să sacrifice animale. Dar acestea nu mai aveau nicio semnificație după moartea lui Isus. În cele din urmă, în anul 70 d.Hr. – la doar 39 de ani de la moartea lui Isus – Ierusalimul și templul au fost distruse de romani. Gabriel îi spusese lui Daniel că se va întâmpla acest lucru (Daniel 9:26).

 

Cum rămâne cu restul celor 2 300 de ani profetici? Cei 490 de ani s-au încheiat în toamna anului 34 d.Hr., dar au rămas 1 810 ani.

 

Dacă adăugăm 1 810 de ani la toamna anului 34 d.Hr., ajungem în toamna anului 1844 d.Hr. Acesta este sfârșitul celor 2 300 de ani, timpul curățării Sanctuarului.

 

Nu există niciun sanctuar pe pământ, deoarece templul din Ierusalim a fost distrus în anii 70 d.Hr. și nu a mai fost reconstruit niciodată. Dar Evrei 9 vorbește despre un Sanctuar în ceruri. Acesta este Sanctuarul care trebuie curățat.

 

Sanctuarul de pe pământ era curățat o dată pe an, în Ziua Ispășirii, care cădea mereu toamna. Acesta a fost un model de curățare a Sanctuarului din ceruri, care se va face o dată pentru totdeauna.

 

Unele calendare menționează Ziua Ispășirii după numele ebraic Yom Kippur. În 1844, aceasta a căzut pe 22 octombrie. Ce s-a întâmplat atunci? Vom afla mai multe despre această zi în studiul de mâine.

 

Aplicație: Vezi cum ajută înțelegerea profeției la înțelegerea planului de salvare al lui Dumnezeu? Să nu ratăm acest minunat privilegiu!