[duminică, 10 ianuarie] Dregători invidioși

 

 

Timp de mai bine de 60 de ani, Daniel a dat mărturie cu credincioșie pentru Dumnezeu în Babilonul păgân. Când Medo-Persia a cucerit Babilonul, în noaptea banchetului lui Belșațar, viața lui Daniel a fost cruțată. Ce va urma pentru El? Citește Daniel 6:1-3.

 

Nu după mult timp, Darius a ajuns atât de mulțumit de activitatea lui Daniel, încât a plănuit să-l pună la conducerea întregului regat. Era o responsabilitate uriașă. După rege, Daniel ar fi fost cel mai important om de la guvernare. Dar nu toată lumea era încântată de planul regelui. Celelalte căpetenii nu-și doreau să fie conduse de un străin. În plus, de ce ar oferi Darius atât de multă putere unui om care fusese important în Babilon, regatul inamic pe care tocmai îl cuceriseră?

 

Căpeteniile și dregătorii au decis să găsească ceva rău despre Daniel, pentru a-l pârî regelui. Ei sperau că Daniel își va pierde nu numai slujba, ci și viața. La început, au încercat să găsească ceva în neregulă cu munca lui. Dar, în cele din urmă, au renunțat la această idee. De ce? Versetul 4

 

Singurul lucru la care s-au putut gândi a fost să găsească o modalitate de a-l forța pe Daniel să înceteze să se închine Dumnezeului lui și să moară. Erau siguri că va alege să moară, decât să se închine în fața unui alt dumnezeu. Așa că au făcut un plan prin care să-l forțeze să facă o astfel de alegere. Apoi au scris totul cu atenție, sub forma unui decret care îl onora pe rege.

 

În timp ce bărbații își prezentau decretul scris, Darius nu bănuia motivul real din spatele cuvintelor măgulitoare. Ei sperau că va semna decretul fără să se gândească prea mult la el.

 

Aplicație: Lingușirea este o capcană. Trebuia să fie un semnal de alarmă pentru Darius, așa cum ar trebui să fie și pentru noi. Ce spune Biblia că face ea oamenilor? Proverbele 26:28