[marți, 1 decembrie]

 

 

Oamenii tratează responsabilitatea față de chemarea lui Dumnezeu în diferite moduri. Un set de reguli despre modul în care ar trebui să ne comportăm ne este oferit de cartea lui Rut.

 

Rut și-a asumat responsabilitatea de a răspunde chemării lui Dumnezeu cu toată seriozitatea, deși nu putem fi siguri că, la momentul respectiv, ea știa ce înseamnă. Rut era păgână. Nu era evreică. Era din Moab. Familia soțului ei venise în Moab din cauza foametei. Așa s-au întâlnit. El a murit. La fel și tatăl și fratele lui. În urma lor au rămas trei văduve, care trebuiau să înfrunte viața împreună.

 

Naomi, soacra lui Rut, s-a hotărât să se întoarcă în țara ei. Ea a pornit spre casă cu ambele tinere, dar a convins-o pe Orpa să se întoarcă la familia ei. Rut nu a vrut să plece; ea văzuse ceva în viața lui Naomi și nu voia să piardă acest lucru.

 

Probabil că Rut o iubea pe Naomi și era nerăbdătoare să plece din Moab, pentru că dorea să învețe despre Dumnezeul lui Naomi. Nu dorea să se întoarcă la vechii ei dumnezei. Văzuse un crâmpei din strălucirea lui Iehova.

 

Rut era o femeie cinstită și de aceea și Iehova i-a pregătit un viitor de basm. Ea a auzit chemarea Lui și a răspuns plină de înflăcărare fiecăreia dintre cerințele Sale.

 

Citește cartea Rut. Găsește în povestirea din această carte trei puncte principale care au o aplicare clară și în viața ta și notează-le pe rândurile de mai jos.