[vineri, 27 noiembrie]

 

 

Trăim, fără îndoială, într-o lume materialistă. Tehnologia și moda se schimbă mai rapid astăzi decât în trecut. Nu trece mult timp și unele lucruri deja nu mai sunt la modă. Suntem mai atenți ca oricare generație dinaintea noastră să nu pierdem contactul cu lumea aceasta în schimbare. Mall-ul este locul cel mai sigur pentru a vedea ce mai e nou – și cu toții știm că a ține pasul cu moda costă bani.

 

Dar accentul pe care generația noastră îl pune pe bani poate crea probleme. Citește 1 Timotei 6:6-10.

 

„6 Negreşit, evlavia însoţită de mulţumire este un mare câştig. 7 Căci noi n-am adus nimic în lume şi nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea. 8 Dacă avem dar cu ce să ne hrănim şi cu ce să ne îmbrăcăm, ne va fi de ajuns. 9 Cei ce vor să se îmbogăţească, dimpotrivă, cad în ispită, în laţ şi în multe pofte nesăbuite şi vătămătoare, care cufundă pe oameni în prăpăd şi pierzare. 10 Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor, şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri”.

 

Notează în partea stângă cât de folositori sunt banii în dobândirea fiecărui lucru propus: 1 – nu sunt folositori; 5 – sunt foarte folositori. În partea dreaptă, notează tot de la 1 la 5 cât de important este acel lucru în viața ta.

– Nevoia de bani
– Prioritatea în viața mea
– Credibilitate
– Relații
– Succes la școală
– Popularitate
– Impresie asupra celor din jur
– Calitatea de a fi un om de ispravă

 

Cât de important este rolul pe care-l joacă banii în viața ta? Au un rol prea mare? Ce loc crezi că ar trebui să ocupe banii în viața ta?

 

Perspectiva lui Dumnezeu asupra utilității omului este unică. El nu este interesat de cantitatea talantului, de mărimea sau felul darurilor pe care tu I le oferi; alte calități sunt mult mai importante pentru El. El Se întreabă dacă suntem folositori atât cât putem fi. Răspundem noi așteptărilor Sale, potențialului pe care ni L-a încredințat? El ne cere să fim utili. Dar ne cere să ducem la îndeplinire doar ceea ce ne stă în puteri și ceea ce ne va face fericiți.

 

Totuși chiar și cele mai importante aptitudini sunt nimic dacă sunt folosite fără iubire. Dragostea schimbă faptele firești, care se uită de îndată, în fapte care au consecințe veșnice.