[joi, 19 noiembrie]

 

 

Psalmul 1:2 spune că o persoană după voia lui Dumnezeu „cugetă zi și noapte la Legea Lui”. Acum, citește Coloseni 2:6,7. Pot să mă ancorez mai puternic în Dumnezeu și să exercit o influență mai bună (subliniază răspunsurile care se aplică la tine):

 

– venind regulat la biserică și la Școala de Sabat;
– studiind lecțiunea de la Școala de Sabat;
– rugându-mă lui Dumnezeu tot timpul;
– citind Biblia și alte cărți bune;
– ascultând sfatul unor prieteni creștini;
– fiind întotdeauna gata să-i ajut pe alții;
– altele (specifică-le):

 

„Rădăcinile nu numai că absorb apă și hrană din sol, dar ele sunt și o ancoră pentru o plantă sau pentru un copac. Rădăcinile te ajută să reziști mai ușor presiunilor. Dacă rădăcinile tale coboară adânc în bine, poți fi sigur că între viața ta și Isus există o legătură invizibilă. Nu poți fi schimbat de împrejurări. Prin credința în El vei crește. Te-ai hrănit astăzi din Isus? El este alături de tine, dar trebuie să-ți iei timp și să vii personal și constant înaintea Lui pentru o rezervă proaspătă de hrană. Fie ca rădăcinile noastre să crească și să se ancoreze și mai adânc în Isus. Numai El ne poate împlini nevoile. Alături de El nu există limite în creșterea spirituală a unui creștin.” (Eileen E. și Jay H. Lantry, „Stop, Look and Listen”, p. 85)

 

Pavel a dat câteva sfaturi utile celor care doresc să exercite o influență creștină. Citește-le în Romani 12:1,2 și notează-le pe linia de mai jos.

 

„Vă îndemn dar, fraților, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceți trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească. Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.”

 

„La maturitate, atunci când privim în trecut, ne întrebăm ce s-a întâmplat cu ambițiile noastre; ce s-a întâmplat cu idealurile noastre de a ne modela viața după Modelul divin și poate de a schimba puțin lumea. Dar vai, când analizăm realitatea, descoperim uneori că nu am schimbat lumea, ci ea ne-a schimbat pe noi. Diferite compartimente ale vieții noastre au fost influențate de contactul permanent cu lumea. Sistemul nostru de valori a fost alterat. De aceea trebuie să ne ținem ochii ațintiți spre Dumnezeu. «Să ne uităm țintă la Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre» (Evrei 12:2).” (Adlay E. Esteb, Straight Ahead, p. 191)

 

Roagă-L acum pe Dumnezeu să te învețe cum să exerciți o influență pozitivă asupra celor pe care-i întâlnești.