[marți, 8 septembrie]

 

 

Fie că-ți place sau nu, tehnologia nu va dispărea. Ea a pătruns în toate ungherele vieții noastre. Însă noi, creștinii, ce poziție trebuie să avem față de schimbările apărute? Internetul este cel mai bun exemplu de tehnologie nouă care aduce atât binecuvântări, cât și blesteme. Ai la  dispoziție atât de multe informații. Poți să intri în contact cu prietenii tăi de la distanță. Însă același mijloc îți pune la dispoziție pornografie,  jocuri de noroc și „camere de chat”, unde persoanele care abuzează de copii își caută noi victime.

 

Suntem tineri și avem de luat mai multe decizii decât tinerii de acum 25, 50 sau 100 de ani. Fiecare tehnologie ne lasă posibilitatea să alegem. Vom folosi internetul pentru a descărca studii biblice sau imagini cu oameni dezbrăcați? Vom închiria DVD-uri despre oameni care au grijă de alții sau DVD-uri cu filme despre moarte și distrugere? Vom asculta melodii care Îl laudă pe Isus sau pe Satana? Vom folosi  telefonul mobil ca să încurajăm un prieten sau ca să trimitem un mesaj prin care să bârfim un coleg antipatic?

 

Lumea internetului este atrăgătoare. Totul este la îndemână, la distanță de un click. Poți fi în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii într-un timp incredibil de scurt. Poți să cunoști oameni din culturi și țări diferite. Una dintre marile probleme ale internetului este aceea că îți oferă acces rapid, instant, la prea multe lucruri bune. Chiar și atunci când, ca urmare a asumării unor principii morale, refuzi să folosești ceea ce este rău în mediul online, rămâne problema numeroaselor lucruri bune, consumatoare de timp și energie. Timpul tău este limitat. Nu poți  accepta toate ofertele și provocările, fie ele chiar și pozitive. Trebuie să înveți să îți stabilești priorități.

 

Atât de multe decizii. Facem parte din echipa lui Isus și de aceea fiecare hotărâre pe care o luăm contează.