[joi, 27 august]

 

 

Viața lui Petru ne amintește că harul lui Dumnezeu este mai mare decât cele mai amare eșecuri ale noastre. Unii se uită la viața lor și se întreabă dacă Dumnezeu îi ajută să crească în vreun fel. Ei sunt pe punctul de a renunța. Amintiți-vă de cuvintele pe care le-a scris Petru mai târziu, chiar înainte să moară. El îi îndemna pe membrii bisericii să se avânte să facă lucruri mari pentru Dumnezeu. Când cad sau când simt că nu sunt potriviți pentru o anumită sarcină, el le spune: „Dar cine nu are aceste lucruri [credința, fapta, cunoștința, înfrânarea, răbdarea, evlavia, dragostea de frați, iubirea de oameni], este orb, umblă cu ochii închiși și a uitat că a fost curățit de vechile lui păcate.” (2 Petru 1:9).

 

Petru pune punctul pe i. Dacă nu îți repeți neîncetat că păcatele tale au fost iertate prin moartea lui Hristos pe crucea de pe Calvar, atunci este numai normal să fii lipsit de speranță. Astăzi este clipa să îți amintești ceea ce spune Isus de secole: „Nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele și fărădelegile lor.” (Evrei 8:12); „De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada.” (Isaia 1:18); „Cât este de departe răsăritul de apus, atât de mult depărtează El fărădelegile noastre de la noi.” (Psalmii 103:12). Petru a reușit să învețe că poate să găsească harul în Hristos, și în acest fel a devenit cel mai curajos om de pe pământ. Cum te va transforma harul lui Dumnezeu?

 

Hristos este gata să te ierte, să te curățească, să te însoțească, să te ajute să crești. Lucrurile acestea sunt posibile, sunt „la ușă”. Tot ce lipsește este decizia ta fermă de a-L urma, de a-I spune „Da”. Ești gata să îți predai viața lui Hristos?