[joi, 20 august]

 

 

Din când în când, este bine ca tinerii să se întrebe unde îi duce calea pe care merg. În același timp, este la fel de important ca această întrebare să nu devină o obsesie. În cazul în care i-am întreba pe Iacov și pe Ioan dacă drumul pe care și l-au dorit i-a dus unde au vrut, ei ne-ar răspunde și Nu, și Da.

 

Nu. Iacov a fost primul apostol care și-a pierdut viața chiar la începutul creșterii bisericii creștine. Impactul pe care l-a avut asupra bisericii a fost imens, iar vrăjmașul bisericii a considerat că, dacă-l dă la moarte, pune stavilă lucrării. Dimpotrivă, biserica a crescut. Ioan a fost ultimul apostol care a mers cu Isus până la moarte. Au încercat să-l omoare, băgându-l în ulei fierbinte, dar nu au reușit. După aceea, Ioan a scris declarațiile cele mai impresionante despre Hristos. În loc să fie la dreapta și la stânga lui Isus, Iacov și Ioan au fost primul și ultimul. Însă  moștenirea consacrării lor este încă vie.

 

Da. Ei ar răspunde Da pentru că au ajuns exact acolo unde și-au dorit foarte mult – în relație strânsă cu Prietenul și Domnul lor, Isus. De-a lungul călătoriei lor, scopul lor principal a fost să fie aproape de El, un loc mult râvnit. Ce poți spune despre tine? Succes sau eșec, fie că știi sau nu unde te va duce drumul pe care te afli, poți fi liniștit știind că Isus este cu tine. Ce vrei mai mult de-atât? Ce ai putea cere mai mult?