[marți, 7 iulie]

 

 

John Paton a fost misionar în insulele Pacificului de Sud. Între altele, el a tradus Biblia în limba localnicilor. Dorea să găsească cele mai potrivite cuvinte ca să-i facă pe oamenii aceia să înțeleagă iubirea lui Dumnezeu față de ei și cum ar putea trăi pentru El.

 

Multă vreme, Paton a căutat un cuvânt care să redea noțiunea de credință, dar nu a găsit. Într-o zi, a venit la el un credincios dintre băștinași. Era evident că muncise toată ziua, căci părea foarte obosit, așa că s-a lăsat cu toată greutatea și în același timp cu convingerea că scaunul îl va ține. „Am găsit!” a exclamat misionarul. „Convingere – acesta este cuvântul de care am nevoie pentru credință!”

 

A avea credință înseamnă a avea încredere în Dumnezeu, a mă sprijini cu totul pe El, a mă lăsa cu totul în seama Lui. Înseamnă să fiu dornic să primesc Cuvântul lui Dumnezeu și gata să fac tot ce știe El că este mai bine pentru mine. Şi cum pot dezvolta credința? „Credința vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Dumnezeu.” (Romani 10:17)

 

Credința se dezvoltă prin exersare. Cu cât experimentezi mai mult, cu atât credința devine mai puternică. În situațiile grele, experiența anterioară contează foarte mult. Privești înapoi la ceea ce s-a întâmplat deja, la modul în care Dumnezeu ți-a fost alături în alte momente dificile și găsești puterea necesară pentru a merge mai departe. Credința este un dar de la Creatorul nostru, un dar pe care El este dispus să îl reînnoiască zilnic.