[marți, 30 iunie]

 

 

Când citești Biblia, este destul de clar că Dumnezeu vrea să recruteze pentru Împărăția Lui „cetățeni păzitori ai Legii”. Când a venit pe pământ, Isus a umblat cu Dumnezeu într-o relație strânsă. El a construit pentru toți credincioșii un pod. El ne-a arătat cum să Îl iubim pe Dumnezeu, unind punctele. Îți amintești de activitățile care îți cereau să unești punctele ca să obții o anumită imagine? Nu puteai să îți dai seama despre ce imagine era vorba decât după ce uneai punctele.

 

Fiecare cuvânt din Scriptură, fie că este scris în piatră sau pe o foaie de hârtie, are un singur scop: să ți-L descopere pe Dumnezeul iubitor și
uimitor. Fiecare regulă, de exemplu „Respectă-ți părinții!” sau, prin extindere, „Nu copia de la colegul de bancă!” este, deși poate părea lipsită de sens și învechită, o lege care ne amintește de personalitatea lui Dumnezeu. Dumnezeu este drept. Dumnezeu este credincios. Dumnezeu iubește necondiționat. Aceste trăsături sunt vizibile în persoana lui Hristos și în ceilalți oameni care și le însușesc. Alegerea îți aparține. Regulile înseamnă mai mult decât niște cuvinte scrise pe o foaie. Ca să treci dincolo de regulă, ai nevoie să descoperi inima Dumnezeului de dincolo de regulă.