[marți, 19 mai]

 

 

Cine nu cântă în anii copilăriei: „Avion cu motor/ Ia-mă și pe mine-n zbor/Să mă fac aviator!”, când trece un avion pe cer? Asta, băieții. Fetele însă vor să se facă doctorițe. Să fie vorba de o descoperire precoce a unei vocații? La unii da, la alții nu. Însă trebuie să știi că, sub strălucirea oricărei profesii, se află un miez de trudă și rutină, un strop de frumos, dar și destul de mult greu. Nu este atât de ușor pe cât pare când ești copil. Alegerea unei cariere este printre cele mai importante decizii din viața unei persoane. Dar cum decizi ce este cel mai bine pentru tine? Îți poți alege o carieră ținând cont de calitățile pe care le ai, de educația primită sau în funcție de ceea ce vrei să devii sau să ai.

 

Imaginează-ți că trebuie să alegi o carieră care nu îți place foarte mult și gândește-te la cât de satisfăcut vei fi dacă vei face ceva ce nu îți place. Există diferențe între ce crede o persoană că este important pentru sine și ce crede o alta și felul în care fiecare ia decizii. Toate aceste lucruri pot afecta un om, îl pot face să se simtă bine la locul de muncă sau să se simtă incomod. Fiecare are o viziune diferită asupra a ceea ce i s-ar potrivi cel mai bine. De aceea este atât de important să iei decizia potrivită pentru tine.

 

Pentru a stabili ce carieră ți se potrivește cel mai bine, este foarte important să stabilești care sunt lucrurile care au prioritate în viața ta, să ții cont de personalitatea ta, să te consfătuiești cu părinții, pentru că ei au o experiență de viață care ție îți lipsește și, nu în ultimul rând, cere-I sfatul lui Dumnezeu, El știe întotdeauna ce este mai bine pentru tine.

 

De asemenea, nu-ți irosi talentul pentru că nu o să găsești niciodată ceva mai valoros. O persoană care face o alegere de carieră ignorându-și talentul numai pentru că moda sau presiunea celor din jur o cere va ajunge să viseze nostalgic la ceea ce-ar fi putut deveni.