[joi, 23 apilie]

 

 

Faptul că trebuie să ne recunoaștem neputința de a renunța prin forțe proprii la ceea ce ne face dependenți nu înseamnă că nu avem nimic de făcut. Dumnezeu ne poate da puterea de a birui orice tip de dependență, dar El are nevoie de voința noastră. El vrea să spunem: „Astăzi aleg să nu folosesc nimic ce ar putea să dea dependență. Doamne, Te rog, dă-mi puterea de a respecta această decizie.”

 

În orice situație, avem la dispoziție mai multe alternative. Putem să alegem, cu ajutorul lui Dumnezeu, să spunem „nu” ispitei. Putem să alegem să ne formăm alte obiceiuri mai bune. Putem să ne împrietenim cu oameni care ne respectă alegerile și care nu ne încurajează să rămânem dependenți. Putem să alegem să cerem ajutor atunci când avem nevoie de el. Aceasta poate presupune să îi povestim pastorului, profesorului sau consilierului ce am trăit sau să ne alăturăm unui grup-suport. Dumnezeu ne dăruiește alți oameni care să ne ajute pe cale.

 

Gândește-te la câteva persoane care crezi că te-ar putea ajuta, din diferite perspective, să biruiești o dependență. Folosește rândurile de mai jos pentru a scrie de ce crezi că persoanele acelea ar putea să te ajute!