[marți, 18 februarie]

 

 

Majoritatea oamenilor cresc în diferite feluri de familii. S-ar putea să ne placă locuința noastră și părinții pe care îi avem. Alții se întreabă de ce au avut parte de condiții atât de grele. Agenții Împărăției lui Dumnezeu nu trebuie să se lase influențați de locuința și apropiații lor în felul lor de a trăi. Isus ne-a lăsat îndrumări clare despre cum să ne purtăm cu ceilalți. Citește Luca 14:13,14. Nu trebuie să privim la înfățișarea exterioară pentru a ști cum să ne raportăm la alții.

 

Atunci când îi privim pe oameni, nu putem ști ce gândesc. Deși putem fi străini de viața lor de familie, relația cu Tatăl ceresc ne face pe toți părtași familiei împărătești. Fiind copii ai aceleiași familii, putem avea trăsături de personalitate diferite, însă statutul pe care îl ocupăm este același. Toți copiii lui Dumnezeu sunt egali în ochii Săi.

 

Felul în care interacționăm cu membrii familiei pământești și cu ai familiei creștine trebuie să fie determinat de ceea ce ne învață Biblia. Nu putem conta pe sentimente pentru călăuzire. Nici nu ne putem baza faptele pe felul în care oamenii se poartă între ei.