[joi, 30 ianuarie]

 

 

Cele trei solii îngerești zugrăvesc o luptă între două împărății, fiecare dintre acestea concurând pentru fidelitatea noastră. Primul înger se adresează unor oameni care trăiesc într-o vreme a invențiilor și progresului.

 

Oamenii mulțumiți de propria stare, cărora li se adresează îngerul, nu acordă atenție acestui mesaj. Cu toate acestea, Dumnezeu luptă, pentru că mai trimite un înger, care îi invită pe cei care doresc să urmeze adevărul să iasă din rândurile organizațiilor în care se află, sub înșelăciunea lui Satana.

 

Pentru ca nu cumva să rămână orbi sub conducerea lui Satana, fără să își dea seama de consecințele faptelor lor, Dumnezeu îl trimite și pe cel din urmă înger, care să-i avertizeze cu privire la pedeapsa cumplită ce va fi suportată de cei care îl urmează pe Satana.

 

Fiecare om trebuie să se întrebe: Îl aleg pe Dumnezeu sau pe Satana, viața sau moartea?

 

Viața este plină de alegeri. Unele sunt de mare importanță, altele, mai puțin importante. Însă toate contează. Fiecare alegere îți influențează starea de sănătate, realizările, ocaziile care ți se oferă ș.a.m.d. Biblia ne oferă numeroase exemple de alegeri. În anumite cazuri, alegerile au avut urmări pozitive. În alte cazuri, dimpotrivă. Și, fie că era vorba de chestiuni banale (ca de exemplu, să pui în traistă, înainte de a pleca la drum, câteva pâini și câțiva pești) sau de decizii cruciale (vezi cazul tânărului bogat), s-a dovedit că alegerile făcute au avut (și) consecințe sau implicații spirituale. Alege deci cu înțelepciune, întrebându-L pe Dumnezeu cum e mai bine.