[joi, 23 ianuarie]

 

 

Totul are legătură cu tine! Tu ești cel care ia decizii în viața ta. Tu ai puterea de a urma voia lui Dumnezeu, însă poți alege să nu o faci. Ai puterea de a merge într-o direcție plăcută lui Dumnezeu sau într-o direcție păcătoasă. Dumnezeu așteaptă să Îi ceri ajutorul, iar El ți-l va da cu îmbelșugare.

 

Așadar, întrebarea devine: Ce vei face cu această cunoaștere? Vei continua căutarea sfințeniei sau vei renunța? Totul are legătură cu tine, pentru că tu decizi ce vei face în viața ta. Continuă să iei hotărâri bune și fii încurajat că, împreună, ducem aceeași luptă.

 

Gândește-te la câteva persoane pe care le cunoști! Crezi că lupta lor este simplă? Cu siguranță, nu! Oamenii cad și se ridică. Important este să nu fie pierdută din vedere ținta finală și să fie depuse eforturi constante în direcția respectivă.

 

Deciziile care au legătură cu viața spirituală tind să fie amânate la nesfârșit. Lucrul acesta se întâmplă pentru că ne amăgim cu gândul că „mai este timp”. Timpul însă se scurge pe nesimțite. De aceea, ar trebui chiar azi să te așezi în fața unei foi de hârtie, cu creionul în mână, și să evaluezi ce este bine și ce nu funcționează bine în viața ta. În dreptul lucrurilor negative, caută soluții. Uneori, soluțiile apar în timp ce studiezi Biblia. Alteori, pot fi găsite prin rugăciune sau prin discuții cu persoane de încredere. Important este să le cauți, să te gândești la implementarea lor și să faci pași în direcția asta.

 

Viața este o ocazie unică. Nu este ca un film pe care îl poți revedea în reluare. Ea ți se întâmplă o singură dată. De aceea este bine să trăiești înțelept.