[vineri, 13 decembrie]

 

 

Încearcă să împărtășești cuiva din sentimentele tale. Scrie o scrisoare sau un mesaj anexat unei ilustrate și trimite-l unui prieten sau unui membru al familiei, dezvăluindu-i cum te fac să te simți acțiunile sale. Poți scrie un bilet de mulțumire pentru cineva care te-a făcut fericit, explicându-i cum ți-a înveselit viața. Dacă ai multe sentimente negative acumulate față de cineva – mânie sau durere –, îți va fi de folos să le așterni pe hârtie.

 

Scrie și trimite imediat un mesaj pozitiv. În funcție de situație sau de persoana implicată, s-ar putea să nu fie bine să trimiți scrisoarea încărcată de sentimente negative, însă numai faptul că le-ai așternut pe hârtie îți va fi de folos. Dacă dorești să o trimiți, sfătuiește-te mai întâi cu un adult. După ce ai scris, ia-ți un moment în care să te rogi pentru destinatar și pentru relația ta cu acesta.

 

Gândește-te la patru persoane cu vârste diferite: un copil cu vârsta până în 7-8 ani, un adolescent de vârsta ta, un adult tânăr, un bătrân. Caută aceste persoane și întreabă-le cum își manifestă ele bucuria și cum reacționează la supărare. Notează-ți răspunsurile și încearcă să observi asemănările și deosebirile dintre răspunsuri. Ce crezi că este specific fiecărei vârste?