[marți, 29 octombrie]

 

 

Când l-a chemat pe Timotei să i se alăture ca ucenic al Evangheliei, Pavel se afla încă în recuperare, în urma unei tentative de a fi ucis cu pietre. Deși poate că Pavel avea încă vânătăi, sângerări și julituri, Timotei s-a hotărât să devină elevul său. Evident, Timotei a simțit că Pavel avea ceva de oferit vieții sale și era doritor să intre în lucrarea de slujire alături de acesta.

 

Cuvântul lui Dumnezeu arată că împotrivirea față de oamenii care ar putea să ne ajute este un act de mândrie. Dacă mergi cu mândria până la capăt, s-ar putea să dai de necaz.

 

A te lăsa tras la răspundere înseamnă a-i acorda cuiva dreptul de a te îndemna la ținerea unei promisiuni. Dacă dorești să nu mai furi, să nu mai fumezi, să te porți frumos sau să-ți folosești mai bine timpul, atunci un creștin mai înțelept și mai experimentat îți poate aduce aminte de angajamentul pe care l-ai făcut față de Dumnezeu. Gândește-te câte angajamente ne luăm de-a lungul anilor. Oare nu am fi alți oameni dacă am fi mai umili și i-am cere cuiva ajutor?

 

Cei mai mari agenți de schimbare din lume nu sunt niște superindividualiști, ci acei elevi umili, care le îngăduie altora, inclusiv Duhului Sfânt, să-i ajute să atingă un nivel mai înalt.