[joi, 5 septembrie]

 

 

Se caută: Persoană tânără, curajoasă, aventuroasă, care răspunde la chemarea Evangheliei! Misiunea ta, în cazul în care îți depui candidatura, este să mergi pe autostrăzi și pe potecuțe, prin holuri și prin Mall-uri, prezentându-L pe Isus. Poți face lucrul acesta îndrăznind să fii altfel și să optezi pentru un stil de viață plăcut lui Dumnezeu. Îl poți prezenta și vorbindu-le altora despre El, atunci când se ivește ocazia în conversații. Îl poți prezenta și creându-ți singur ocazia.

 

Misiunea aceasta nu se rezumă doar la prietenii și vecinii tăi, căci ea te poate conduce chiar foarte departe, în locuri mai mult sau mai puțin exotice. Oricine are nevoie să asculte Evanghelia și mulți au nevoie de ajutorul tău. Există mulți oameni care nu au fost atât de binecuvântați ca tine. Pentru unii, tu vei fi binecuvântarea. Oferindu-ți timpul, mijloacele materiale și inima, vei câștiga mai mult decât pot cumpăra banii.

 

Nu va fi ușor, însă Dumnezeu făgăduiește că Îl va trimite pe Duhul Sfânt să îți dea cuvintele pe care le ai de spus. El promite că dragostea Sa îți va spulbera teama, iar harul Său va completa toate lipsurile tale. Trebuie doar să fii suficient de îndrăzneț pentru a crede în El și suficient de „nebun” pentru a asculta de El! Atunci Dumnezeu te va răsplăti mai mult decât te-ai fi așteptat.

 

De ce ne este teamă să fim misionari? Pentru că misiunea are de-a face cu confortul nostru, cu temerile noastre, cu spaima de eșec. Un tânăr care se înrolează în armată nu știe de la început ce are de făcut, nici nu are din start forța fizică necesară pentru a rezista oricărei probe. El se antrenează și, treptat, devine un soldat adevărat. La fel se întâmplă și cu „soldatul” creștin. Prin antrenament treptat, el devine din ce în ce mai pregătit pentru misiunea lui.