[marți, 16 iulie]

 

 

În lume, există 545 de fobii. Aceasta înseamnă că există foarte, foarte mulți oameni speriați. Oamenii se tem de orice – de la apă, la foc și la cultură franceză. Poate că tu nu ai o fobie puternic dezabilitantă sau poate că ai. Dar, din când în când, oamenii simt vinovăție. Vina este o metodă de a alunga umbra din viața noastră.

 

Vina și teama au afectat omenirea încă de la începuturi. Adam și Eva s-au ascuns de Dumnezeu în grădină pentru că se simțeau vinovați pentru ce făcuseră. Avraam l-a mințit pe faraon pentru că se temea că acesta îl va omorî pentru a i-o lua pe Sara.

 

Există o singură metodă de a lupta împotriva acestor două emoții – încrederea. Încrederea deplină în Hristos. Pentru că numai El are puterea de a ierta și de a șterge vina. Biblia spune: „Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de chibzuință” (2 Timotei 1:7). Folosește duhul sau spiritul acesta; nu te ascunde în spatele unui nor întunecos de teamă și de vinovăție. Crede în Dumnezeu și folosește puterea pe care ți-a dat-o El.