[marți, 25 iunie]

 

 

Ei și? Ei bine, avem nevoie să ne aplecăm împreună asupra succesului și prosperității. Toți dorim să avem succes și, din diverse motive, aceasta pare să însemne că trebuie să câștigăm. Pentru a fi cei mai buni, trebuie să învingem pe altcineva. Dar este acest lucru adevărat? Un absolvent recent, le-a cerut elevilor să nu mai urmărească succesul! El se adresa unui grup de tineri care absolveau liceul. Totuși el a precizat că Dumnezeu nu dorește să avem succes. Motivul este că, atunci când avem succes, de cele mai multe ori altcineva nu are. Cu toate acestea, i-a îndemnat pe elevi să fie prosperi în tot ceea ce întreprind. În felul acesta, spunea el, putem lucra într-un spirit de cooperare. A fi prosper nu necesită a învinge pe cineva; în schimb, ne încurajează să-i ajutăm pe alții prin prosperitatea care ni s-a acordat.

 

Pentru a fi un competitor de succes, valoarea ți se măsoară în funcție de cât de bine izbutești în detrimentul altora. Totuși conceptul de prosperitate ne învață că valoarea noastră rezidă în lucrul bine făcut. Nu mai este nevoie să ne măsurăm în funcție de pierderea altora, ci în funcție de cât am realizat din ceea ce suntem în stare. Singura competiție este cu noi înșine, în atingerea excelenței. Acest scop ne înalță atât pe noi, cât și pe cei din jurul nostru, care observă cum ne străduim să atingem propriul potențial.

 

Folosește rândurile de mai jos pentru a nota regulile pe care ar trebui să le respecți pentru a te bucura și de succes, și de împlinire, și de o relație bună cu Dumnezeu