[marți, 21 mai]

 

 

Poate că te întrebi: De ce ar fi importantă ascultarea pentru cei care nu sunt creștini? Dacă vor să afle ceva, pot găsi toate informațiile pe Internet. Adevărat, ei pot găsi fapte și personaje, devoționale și doctrine pe un site creștin. Însă nu pot găsi în ciberspațiu un suflet care să-i asculte, un prieten sau o îmbrățișare (cel puțin nu în variantă tri-dimensională).

 

Deși e-mailul și webul sunt instrumente de comunicare importante, ființele omenești au nevoie de un timp în care să se întâlnească, să se asculte și să se privească unele pe altele. La început, nu este nevoie de prea mult. Încearcă un joc de fotbal sau de volei în parc, în locul unde se întâlnesc cei mai mulți copii. Fă-ți temele într-o librărie cu spațiu de studiu sau într-o bibliotecă. Implică-te voluntar în organizația comunității. Înscrie-te într-un club sau deschide unul.

 

Important este să fii acolo unde sunt oameni, pentru a te obișnui cu vocile lor și a asculta dorințele nerostite ale inimii lor. Apoi, Îl poți
prezenta pe Autorul dorințelor, care le poate împlini.

 

Contactul direct cu oamenii, cu cei din jurul tău nu poate fi înlocuit de comunicarea online. Ia-ți timp să te gândești la ultimele săptămâni din viața ta. Cât timp a fost petrecut în comunicare directă și cât timp a fost folosit pentru a comunica prin e-mail, prin intermediul rețelelor de socializare sau prin sms-uri? Gândește-te că Dumnezeu a coborât personal în mijlocul oamenilor, în Isus Hristos, iar unul dintre scopurile acestei coborâri a fost acela de a comunica nemijlocit cu ființele create. Fă-ți planuri pentru săptămâna care urmează, ca să te întâlnești cu un prieten apropiat sau să petreci timp cu membrii familiei din care faci parte.