[marți, 30 aprilie]

 

 

Am putea face o listă cu toate lucrurile despre Dumnezeu, de care suntem siguri: El este Creatorul, îi iubește pe oameni, ne acordă libertatea de alegere. El ascultă toate rugăciunile și, la unele dintre ele, vedem și răspunsurile. A trăit și a murit pentru tine și pentru mine. El Se întoarce să ne aducă cerul. Totul va fi desăvârșit. Vom ști ce înseamnă păcatul și îl vom urî atât de mult încât
nu ne vom mai apropia vreodată de el.

 

În lumina celor cunoscute, există și multe lucruri pe care nu le cunoaștem: este greu să înțelegem de ce Dumnezeu îi protejează pe unii de durere, iar pe alții îi lasă să treacă prin greutăți cumplite.

 

Gândește-te la aceasta. Dacă spui: „Deși cred că Dumnezeu mă iubește și că a murit pentru mine, nu pot să-mi predau viața Lui pentru că a permis ca cineva drag mie să moară”, atunci îi permiți unui lucru pe care nu-l înțelegi să șteargă ceva în care crezi. Știi exact cum funcționează Internetul? Te împiedică lucrul acesta să-l folosești?

 

 

Noi nu lăsăm lucrurile necunoscute să tulbure ceea ce știm. Gândește-te cât de neînțeleși trebuie să fi fost anii de adolescent ai lui Iosif. De îndată ce a început să-i meargă bine, Iosif a fost din nou pus la pământ. Textele din Geneza 39:2.20.21 spun că, atunci când Iosif ajungea din nou și din nou la limita încercărilor, Domnul era cu el. Același Dumnezeu promite să fie și cu tine.

 

 

Suferința nu poate fi explicată. Însă ceea ce poate face omul este să o depășească. Ai de ales! Rămâi la dezbaterile interminabile despre suferință sau faci ceva pentru a nu te lăsa copleșit de ea?