[marți, 26 martie]

 

 

Observă articolele vehiculate în media. Nimeni nu vorbește despre lucrurile obișnuite, de toată ziua. Lumea ia notă de lucrurile ieșite din comun. Iar acest fenomen nu se limitează la lumea aceasta. Şi cerul ia notă de lucrurile extraordinare pe care unii oameni Îi permit lui Dumnezeu să le facă prin ei. Enoh a umblat cu Dumnezeu, iar Cerul a notat lucrul acesta. Noe a luat atitudine printre semenii săi, iar Cerul a remarcat. Moise a condus o națiune, iar Cerul a ținut seamă de lucrul acesta. De-a lungul istoriei, poți recunoaște oameni obișnuiți care au făcut lucruri extraordinare. Fie că aceste lucruri au fost necugetate, fie că au fost eroice, lumea le-a observat și le-a acordat atenție.

 

Dacă ești un erou, de orice fel, lumea te va observa cu siguranță. Dar, dacă ești erou și agent al Împărăției lui Dumnezeu, atunci atât Pământul, cât și Cerul vor observa. De aici rezultă că a fi creștin nu înseamnă să fii o persoană cam fraieră și ușor de înduioșat, care nu se amuză niciodată și vorbește din orice despre Domnul. Poți să fii creștin, și totuși să îți păstrezi simțul realității, să fii o persoană foarte agreabilă, pe care prietenii să o caute.

 

Folosește rândurile de mai jos pentru a alcătui o listă cu avantajele pe care le obține lumea din faptul că este populată de creștini! Care sunt acele lucruri pe care creștinii le aduc în viața celorlalți și care fac mai bună viața tuturor?