[Marți] 29 Ianuarie

 

 

Este greu sau ușor să fii creștin? Pe de o parte, este ușor. Îl primești pe Isus și ești mântuit. Dumnezeu face toată munca.

 

Pe de altă parte, uneori îți pare că există prea multe reguli și așteptări. Du-te la biserică. Urmează regulile. Fii un bun exemplu.

 

Dacă este atât de ușor, atunci de ce este atât de greu? Îți spun un secret: a fi creștin este în același timp cel mai ușor și cel mai greu lucru pe care îl vei face vreodată. Este ușor să te împaci cu Dumnezeu. Spune-i numai că dorești să îți fie iertate păcatele. El face restul.

 

Numai atunci începe El lucrarea de a te modela în ceea ce poți deveni. El te ia așa cum ești, cu obiceiuri rele, cu un comportament nu tocmai plăcut, și lucrează. Dumnezeu te iubește prea mult, pentru a te lăsa să rămâi în starea ta păcătoasă. Asemenea unui atlet olimpic în antrenament, tu investești efortul de a alerga, îți supui mușchii răzvrătiți unui program și te menții într-o formă maximă. Nu pentru că dorești să câștigi aprobarea lui Dumnezeu sau să îți cumperi locul în cer, ci pentru că începi să prinzi viziunea Lui despre ceea ce dorește să devii – un creștin medaliat cu aur, o persoană transformată după chipul Său.

 

Notează pe rândurile de mai jos care sunt lucrurile care îi împiedică, în general, pe tineri să fie buni creștini. Apoi, notează și lucrurile pe care tinerii le au astăzi la îndemână și care le-ar facilita o mai bună trăire creștină (ca exemplu în acest sens, gândește-te că astăzi oricine poate avea o Biblie pe tabletă sau pe telefonul mobil, în timp ce, cu secole în urmă, accesul la Scripturi era foarte dificil).