[Joi] 17 Ianuarie

 

 

Tinerii spun adesea: „Nu-mi pasă ce gândesc alții despre mine. Dacă nu mă plac așa cum sunt, atunci îi privește!” Oare este chiar adevărat că nu ne pasă ce gândesc alții despre noi? Ba ne pasă. De fapt, Dumnezeu ne-a creat cu capacitatea de a ne păsa și de a ne simți răniți dacă altora nu le pasă. Putem alege să trăim ca și cum părerile lor nu ne afectează, însă ne pasă cu adevărat, mai ales dacă suntem neînțeleși sau acuzați pe nedrept. Fii sigur că lui Dumnezeu Îi pasă despre cum gândești despre El.

 

A. W. Tozer a observat odată că cel mai important lucru din viața omului este ceea ce ajunge să creadă despre Dumnezeu. De ce crezi că Dumnezeu a pășit în lumea noastră pentru a ne transmite cum este El și ce gânduri are despre noi? Dar despre momentele când Dumnezeu a vorbit – la Marea Roșie? Sau în foc, pe muntele Carmel; sau prin David și Goliat; și în decursul biruinței miraculoase a lui Ghedeon; cu Daniel în groapa cu lei; prin hrănirea celor cinci mii de oameni; prin vindecarea leprosului; prin liniștirea furtunii; pe Calvar?

 

Dumnezeu a vorbit prin Cuvântul Său și, deși nu a explicat totul, ai suficiente informații pentru a-I răspunde afirmativ lui Dumnezeu. El a făcut mai mult decât să îți spună „da”. El a îndurat secole de înțelegere greșită a oamenilor doar pentru ca tu să-L iubești și să fii prietenul Său.