[Vineri] 11 Ianuarie

 

 

Alege o trăsătură de caracter pe care crezi că Dumnezeu dorește să o cultivi mai mult. Ce persoană cunoscută de tine manifestă această trăsătură de caracter? În ce fel? Ce personaj biblic manifestă această calitate? În ce fel? Cum descoperi această calitate în persoana lui Dumnezeu? Meditează asupra altor reguli pe care le respecți și observă modul cum derivă ele din cunoașterea lui Dumnezeu sau gândește-te mai întâi la motivele pentru care Îl iubești pe Dumnezeu și descoperă cum te conduc acestea la ascultarea de El.

 

Alege un cetățean al Împărăției – o persoană pe care o cunoști și cu care dorești mult să te asemeni. În primul cerc notează numele său și ce apreciezi mai mult la persoana sa. În al doilea cerc, notează principiul general după care își conduce viața. În al treilea cerc, scrie o lege pe care crezi că ar enunța-o dacă i s-ar cere. Iată câteva exemple din cartea lui Josh McDowell, Right from Wrong:

 

Exemple:

 

1. Persoană      Dumnezeu este adevărat.

Principiu          Onestitate

Precept              Să nu minți, să nu furi sau să nu înșeli (Exodul 20).

 

2. Persoană      Dumnezeu este dragoste.

Principiu           Standardul lui Dumnezeu pentru intimitatea fizică se bazează pe dragoste, puritate și fidelitate în căsnicie.

Precept              Fugiți de imoralitate sexuală (1 Corinteni 6:18).

 

3. Persoană      Dumnezeu este iubire.

Principiu           Iubirea.

Precept              Să-L iubești întâi pe Dumnezeu, apoi pe aproapele tău (Matei 22:37-39).