Notează fiecare dintre frazele de mai jos cu F (fericit) sau S (supărat), după caz.

 

__ Prietenii mi-au pregătit o festivitate-surpriză de ziua mea, la școală.

__ Profesorul de istorie m-a lăudat pentru referat și mi-a pus nota 10.

__ Mi-a fost furată bicicleta. __ Am căzut și mi-am rupt blugii cei mai buni.

__ Părinții mei au fost de acord să meargă cu noi în excursie trei dintre cei mai buni prieteni ai mei.

__ Am fost prins copiind și am luat un 1 la engleză.

__ Nu am fost în stare să apăr un 11 m și echipa clasei a pierdut calificarea.

__ Am fost atât de impresionat de veștile misionare încât, la colecta care a urmat, am dat cei 300 lei pe care reușisem să-i strâng pentru niște patine cu rotile.

__ M-am certat cu sora mea și de două zile nu mai vorbim deloc.

__ Fratele meu mai mare m-a ajutat să fac un panou frumos pentru prezența la Şcoala de Sabat, în clasa noastră.

 

Ai observat ceva, legat de aceste situații? Cele care te fac fericit îți dau și un simțământ de recunoștință, pentru ceea ce s-a realizat sau pentru ce au făcut alții pentru tine. Mulțumirea, recunoștința și fericirea sunt foarte strâns legate. Oamenii nefericiți simt în general că nu au de ce să fie mulțumiți, nici motive să fie recunoscători cuiva.

 

Iată un citat foarte frumos din cartea Calea către Hristos, p.116-117. Subliniază cu un creion negru motivele de mulțumire enumerate și cu roșu, pe cele care ți se potrivesc și ție. Câte ai găsit? „Să ne aducem aminte de dovezile monumentale ale iubirii lui Dumnezeu, de ceea ce a făcut El pentru mângâierea noastră, salvându-ne din mâna nimicitorului. Să păstrăm vii în memoria noastră toate dovezile îndurării lui Dumnezeu… lacrimile pe care le-a șters, durerile pe care le-a alinat, necazurile și temerile îndepărtate, nevoile pe care le-a satisfăcut și binecuvântările pe care le-a revărsat asupra noastră, întărindu-ne astfel pentru tot ce mai avem de întâmpinat în peregrinajul nostru.”


Părerea mea